Avrupa ülkelerine geçiş için Türkiye'yi köprü olarak kullanan mültecilerin yoğun talebi nedeniyle can yeleği satışları patladı. Karaköy'deki işyerleri talepleri karşılamakta zorlanıyor.

Suriye, Irak ve Afrika ülkelerinden Avrupa'ya geçmek isteyen mülteciler, deniz yolculuğu sırasında kullanmak için can yeleği ve lastik botlara yoğun ilgi gösterince satışlar katlandı. Piyasada yaşanan hareketlilik nedeniyle işyerleri talepleri karşılamakta güçlük çekiyor. Karaköy'de can yeleği satışı yapan işyeri sahipleri ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi. İşyeri sahibi Ali Karagöz, artan talep nedeniyle can yeleği kalmadığını belirterek, "Suriye'den gelen göçmenler akın ettiler. Hiçbir yerde can yeleği kalmadı. Bayağı yüksek talep oldu. Aracılar geliyor "300-500 tane ver" diyorlar. Biz de imalatçılardan istiyoruz. Onların da elinde yeterli sayıda olmuyor, yetiştiremiyorlar. Yok satıyoruz. Can yeleği yok. Sipariş veriyoruz ama gelmiyor" dedi.

Can yeleği almak için mültecilerin hem kendilerinin geldiğini, hem de aracı gönderdiklerini belirten Karagöz, "Kendileri de geliyorlar, 3'er, 5'er gruplar halinde. Suriye'den, Irak'tan ve Afrika ülkelerinden geliyorlar. Her bedenden talep ediyorlar. Hatta bazıları gelip ne varsa alıp gitmek istiyorlar. Ancak elimizde mal yok" diye konuştu.

Karagöz, ilk kez bu sene böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade ederek, "Bu sene böyle oldu. Önceki senelerde çok fazla talep yoktu. 30-35 liradan satılıyor" dedi.