Polis örgütüne 35 erkek ve 15 kadın olmak üzere toplam 50 polis memuru alınıyor.

Müracaatlar Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlüklerine; 29, 31 Ağustos ve 1, 2, 5 Eylül tarihlerinde mesai saatleri içerisinde şahsen yapılacak.

Polis Genel Müdürlüğü’nün “Polis Memuru Münhal Duyurusu” Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Buna göre, Polis örgütü kadrosunda münhal bulunan 50 polis memuru (35 erkek, 15 kadın) mevkisi için aranan özellikleri taşıyan adaylardan müracaat kabul edilecek.

Yapılacak sınavlar sonucu oluşacak başarı sırasına göre; başarı listesine yeterli sayıda kadın aday girememesi durumunda münhal sayısı erkek adaylarla; yeterli sayıda erkek aday girememesi durumunda ise münhal sayısı kadın adaylarla tamamlanacak.

18 yaşını doldurmuş en az lise mezunu KKTC vatandaşlarının başvurabileceği polislik münhali için başvuracaklarda hapis cezası almamış olmak, erkeklerin askerlik hizmetini yerine getirmiş olması, gerekli sağlık şartlarını taşıdığına dair Sağlık Kurulu raporu, erkeklerin 170 cm, kadınların 168 cm’den kısa olmaması ve uygun kilolarda olmak gibi koşullar aranıyor.

Polis örgütüne alınacak 50 aday için 24 Eylül’de yeterlik sınavı; 1 Ekim’de ise İngilizce sınavı yapılacak. Aranan eğitim koşullarının üzerinde mezuniyeti bulunalar yeterlik sınavından muaf olacak.

10-12 Ekim tarihleri arasında ise adaylar boy ve kilo ölçümü ile spor sınavına tabi tutulacak. Bu sınav Dikmen’deki Özel Harekat Müdürlüğü’nde yer alacak.

Spor sınavında başarılı olanlar yarışma sınavının 15 Ekim’de yapılacak yazılı bölümüne ve 17-19 Ekim’de yapılacak sözlü bölümüne katılmaya hak kazanacak.

Tüm sınavlarda başarılı olacak adaylar Yeniceköy Polis Okulu’ndaki eğitimlerini de başarıyla tamamlamaları halinde Polis Örgütü’nde göreve başlayacak.

Yapılacak işlem ve sınavlar hakkında daha ayrıntılı bilgi başvuru kabulünde verilecek.