'Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaret'ten toplatılan Nokta Dergisi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanma sitemiyle mahkemeye sevk edilen Nokta Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulandı. Hakimlik, Çapan'ın yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir en yakın karakola imza atma adli kontrol tedbirleri ile serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, kararında suçlamaya konu olan Nokta Dergisi'nin kapağındaki fotoğrafta herhangi bir terör örgütünün açıkça propagandasının yapılmadığını da belirtti. Şüpheli Çapan'ın Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunduğunu ifade eden mahkeme, ancak delillerin toplanması nedeniyle delil karartma şüphesinin bulunmadığını ifade etti. Hakimlik, bu nedenle Çapan hakkındaki tutuklama talebini reddetti. Hakimlik, Çapan hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir en yakın karakola imza atma adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

ADLİYE ÇIKIŞINDA AÇIKLAMA YAPTI

Adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan Murat Çapan, "Görevimizin doğası gereği görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Doğru bildiklerimizden taviz vermeyeceğiz. Görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Arkamızda dostlarımızın desteğini hissettik. Haklı her zaman haklıdır. Güçlü her zaman güçlü değildir" dedi.

Çapan'ın Avukatı Veysel Ok ise, yapılanın basın faaliyeti olduğunu belirtti.