Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın içinde bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Hadımköy'de Çamlıca Caddesi'nde Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın içinde bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili, azmettirici iddia edilen 3 saldırganın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Ağustos'ta Murat Sancak'a yapılan silahlı saldırıyla ilgili yürüttükleri çalışma kapsamında 3 saldırganın kimliğini belirledi. Polis ekipleri, azmettiricinin tespit edilmesi için şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerden birinin geçen hafta Asayiş Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği gasp operasyonunda gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Ancak şüphelilerin kaçma ihtimaline karşı bu kişi ve diğer 2 saldırgan 13 Ekim'de gözaltına alındı.

Ekipler, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda azmettirici olduğu iddia edilen emekli başkomiser ile zanlılara yardım ve yataklık yaptıklarını belirlediği 3 kişiyi de dün gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda şüphelilerin saldırıda kullandığı silahların da ele geçirildiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 saldırgan adliyeye sevk edildi. Azmettirici olduğu iddia edilen emekli başkomiser ile diğer 3 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

OLAY

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, 20 Ağustos'ta koruması ve şoförünün bulunduğu aracıyla seyir halindeyken Hadımköy Çamlıca Caddesi'nde kendilerine çarpan otomobildeki kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı.