Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Tasarım Araştırma Merkezi (TASAR) yürütücülüğü ve koordinasyonunda KKTC Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (KTMMOB), Mimarlar Odası ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin katkı ve destekleriyle gerçekleştirilecek olan Muratağa, Atlılar ve Sandallar için mimari yarışma projesi başvuruları devam ediyor.

TASAR Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışmaları çerçevesinde Muratağa  Atlılar ve Sandallar Şehitlikleri’nin açılıp kimlik tespitleri için DNA testlerinin yapılması ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek DNA testlerinin sonuçlanmasının bir yılı aşkın bir süre alacağını düşündüklerini bildirdi. Yrd. Doç. Dr. Hoşkara, mevcut şehitliklerin yeniden düzenlenmesi ve şehitlerin üzerinden çıkan kıyafet ve eşyaların da sergilenebileceği bir müze binasının yapılmasının öngörüldüğünü belirterek daha başarılı sonuçlar elde etmek ve farkındalığı artırmak için yarışma yöntemini tercih ettiklerini bildirdi. 

16 Kasım 2015 tarihinde başlayan yarışma başvuruları 7 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek. Yarışma ile ilgili şartname Mimarlık Fakültesi’nden temin edilebililir. Yrd. Doç. Dr. Hoşkara, yarışmaya kayıt yaptıranların projelerini 11 Ocak 2016 tarihinde teslim etmeleri gerektiğini aktardı. 14 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan juri değerlendirmesi sonucuda 15 Ocak 2016 tarihinde yarışma sonuçlarının açıklanacağı aktaran Yrd. Doç. Dr. Hoşkara, 14 Ağustos 2016 tarihine kadar da projenin ilk inşaat etabının tamamlanmasının planlandığını vurguladı.

Söz konusu mimari yarışma projesi ile ilgili detaylı bilgiye http://masanitmezaryarismasi.emu.edu.tr/ internet adresinden veya 630 13 46 numaralı telefonlardan ulaşılabilir.

mas-poster-final.jpg