Arzu Köprülü

Muratağa, Atlılar ve Sandallar’daki Anıt Projesi’nin tanıtımı İçişleri Bakanlığı’nda yapıldı.

Anıt projesinin Mimarı Fevzi Özersay’ın gerçekleştirdiği sunum öncesinde, sırasıyla Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Ertan Ersan, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ve İçişleri Bakanı Kutlu Evren birer konuşma yaptı.

Şehitliklerin 3 farklı yerde ailesel gömü yapılabilecek şekilde tasarlandığını belirten ve proje hakkında bilgi veren Proje Mimarı Fevzi Özersay, Sandallar bölgesinde ise 3 bölgeden toplananların da sergileneceği müze yapılacağını belirtti ve ayrıntılı bilgi verdi.

ERSAN

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, KKTC’de ilk kez ailesel gömü yapılacağını belirterek, Muratağa’dan çıkarılan 89 kalıntının incelenmesinin ardından 14 Ağustos’ta Muratağa Atlılar ve Sandallar şehitlerini anmak için yapılacak törene defin işlemleriyle Anıtı yetiştirmeyi umduklarını söyledi.

Yıllardır o bölgede bir şehitlik yapılmasını arzu ettiklerini hatırlatan Ersan, İçişleri Bakanı Evren’in kendileriyle yakından ilgilendiğini belirterek, bu projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

DEMİR

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ise, bakanlığın kendilerine önemli bir projede güvenmesinden gurur duyduklarını belirterek, 14 Ağustos’ta düzenlenecek törende şehitleri ebedi mekanlarına kavuşturmuş olmanın huzurunu yaşamayı umduklarını söyledi.

EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise, bugünün önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin çok uzun zamandır bu proje için mücadele ettiğini belirtti.

Defin işlemleriyle anıtın bir an önce tamamlanması için çalıştıklarını ifade eden Evren, “Bunu huzurlu ve rahat olabilmek için bugünlere gelmemize vesile olanlara borçluyuz” dedi

Projenin her kademesinde katkı koyanlara ayrı ayrı teşekkür eden Evren, projenin ilk etabı olan Anıt ve Müze’nin tamamlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından bazı şehit yakınları da söz alarak duygularını paylaştı.