Müsiad Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu, dün gerçekleşen kazadan sonra önerilerini açıkladı.

Sadıkoğlu açıklamasında,” Siyasi rantlar ve İşadamlarının kazandığı hiç bir para evlatlarımızın ve insanlarımızın canları üzerinde değildir” dedi.

Dağ yolunun uluslararası normlarda bir yol haline getirilene dek kapatılması gerektiğini belirten Sadıkoğlu, yeniden dökülecek olan yolun tüm masraflarının, orada bulunan taş ocaklarını işleten şirketler tarafından karşılanmasını, yolun ağır vasıtaların verdiği tahribattan dolayı sorunlu olduğunu kaydetti.

Kavşaktan hemen sonra nizami olarak en az 100 metre olması gereken taş ocağının giriş yolunun derhal iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Sadıkoğlu, “Kazayı yapan kamyon şoförü, daha önce de yaptığı kaza da göz önünde bulundurularak yargılanmalıdır. Kazayı yapan kamyonun ait olduğu şirket yetkilileri hakkında da, dört ay önce kaza yapan bir kişiye tekrar kamyon kullanması için izin verdiklerinden dolayı cezai müeyyide uygulanmalıdır” dedi.

Sadıkoğlu, gerekli denetimleri yapmayan bakanlık, karayolları, polis ve diğer tüm kurumların öz eleştirilerini yapması ve toplum vicdanını rahatlatma adına gerektiği taktirde istifa müessesini çalıştırmaları gerektiğini de belirtti.