Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Meclis'te bulunan partileri eleştirerek, "Meclis'te dört parti var. İkisi kendi açılarından milliyetçi. Bunlar Meclis'te bile bir araya gelemezken, bir araya gelip hükümet kuramazken iktidar olurlarsa Türkiye'nin halini bir düşünün. Allah korusun Meclis savaş alanına döner" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Sivas milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım programında konuşan Kamalak, doğuda bazı yerlerde seçim sandıklarının taşınması durumunu eleştirdi. 2002 seçimlerine gidilirken Türkiye'nin herhangi bir yerinde seçim güvenliği diye bir sıkıntı olmadığını söyleyen Kamalak, "Türkiye'nin herhangi bir köyünde, en ücra noktasında seçim yapılamaz, burada sandık güvenliği yok diyebilen bir köy, bir kasaba, bir ücra nokta var mıydı? Şimdi bizzat iktidar partisi diyor ki "sandıklar taşınmalı oralardan'. Niçin? "Orada seçim güvenliği yok, can güvenliği yok" diyorlar. Sorumlu kim? Ülkeyi bu hale kim getirdi? Terör sonlandırabilmek için çözümden beklenen şey içerideki teröristlerin yurt dışına gönderilmesi değil miydi? Ama bunlar tersini yaptı. Habur olayında yurt dışından yüzlerce terörist diye vasıflandırılan insanlar Türkiye'ye alındı. Mahkemelerimiz onların ayaklarına gönderildi. Nerede şimdi onlar? Kamplarda terörist eğitiyorlar. 2002 yılında şehirlerde terörist var mıydı? Dağdaki silahlı unsurları şehirlere indirdiler. Şehirlerde KCK yapılanması diye bilinen teröristleri de serbest bıraktılar. Türkiye'ye dağıttılar. Şimdi kim terörist kim değil bilinmiyor. Askerim telefonla konuşurken ensesinden vuruluyor, bankamatikten para çekerken böğründen vuruluyor, evinde istirahat ederken yatağında şehit ediliyor. Çünkü savunan adamın yerine savrulan adamları getirdiler" dedi.

7 Haziran seçimlerinde Meclis'e giden partilerin bir araya gelip hükümet kuramadıklarını belirten Kamalak, "Meclis'te dört parti var. İkisi kendi açılarından milliyetçi. Bunlar Meclis'te bile bir araya gelemezken, bir araya gelip hükümet kuramazken iktidar olursa Türkiye'nin halini bir düşünün. Allah korusun Meclis savaş alanına döner. Diğer bir parti ise seçim çalışmalarına Avrupa'dan başladı. Ağabeylerinden taktik alıyorlar. Milletle barışık değiller. Milletin tarihi değerleriyle kavgalı" diye konuştu.