Muş'ta çanta imalatı yapan fabrikada üretilen okul ve seyahat çantaları, Kıbrıs’a ihraç ediliyor.

Muş Sanayi Sitesi'nde 5 yıl önce bin metrekare kapalı alanda kurulan çanta imalat fabrikası, Muşlu 50 gence iş imkanı sağladı. Aylık 12 bin seyahat, 5 bin de okul çantası imalatının yapıldığı fabrikaya, özellikle çözüm sürecinin ardından bölgede huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla talep de arttı.

Fabrikanın ortaklarından Mehmet Yaşar Yegit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul ve seyahat çantası imalatının yapıldığı fabrikanın 5 yıl önce faaliyete geçtiğini belirtti.

Amaçlarının bölge ekonomisine canlılık kazandırmak olduğuna değinen Yegit, "Bin metrekare alana kurulu fabrikamızda Muşlu 50 gence istihdam sağladık. Bu da bize mutluluk veriyor. Hem biz kazanıyoruz hem de Muş ve bölgemiz kazanıyor" ifadelerini kullandı.

Ürünlerinin Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgeleri ile Karadeniz Bölgesi'ndeki yaklaşık 40 şehirde satışa sunulduğunu anlatan Yegit, ayrıca Gürcistan ve Kıbrıs için de farklı ürünler imal ederek ihraç ettiklerini kaydetti.

"Çözüm sürecinin ardından bölgede güven ortamının oluşmasıyla işlerimiz daha iyi oldu" diyen Yegit, imal ettikleri ürünleri almak için batı illerinden gelmek isteyen firma sahiplerinin de çözüm süreci sonrası herhangi bir korku yaşamadan ve güvenlik kaygısı duymadan kente gelerek alışveriş yaptığını söyledi.

Yegit, en büyük sorunlarının, ürünlerin pazarlanması, nakliye ve makine arızaları olduğuna dikkati çekerek, özellikle üretim için gerekli olan ham maddenin tamamını İstanbul'dan karşıladıklarını, bunun da nakliye giderlerinin artmasına neden olduğunu dile getirdi.