Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da Larnaka yolu üzerinde dün sabaha karşı direksiyon hakimiyeti kaybedilen aracın çarptığı “Bata” isimli süpermarket savaş alanına döndü. 

Sürücüsünün kontrolünü kaybettiği aracın market camına çarparak içeri girmesi sonucunda dükkanın içi savaş alanına dönüşürken, büyük miktarda maddi hasar oluştu. 

Polisten alınan bilgiye göre dün saat 01.30 sıralarında 15 Ağustos Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazası, 22 yaşındaki Cemil Plevne isimli sürücünün 57 miligram alkol tesiri altında yönetimindeki KH 404 plakalı aracın direksiyon hakimiyetini “Bata” isimli marketin yanında bulunan çembere girdiği esnada kaybederek

market içerisine girmesi sonucu meydana geldi. Araç sürücüsü Cemil Plevne ile araçta yolcu olarak bulunan Mustafa Alper Taymaz hafif yaralanarak Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken markette 15 bin TL maddi hasar oluştu.

Ayşe Bata: Zararım büyük

Zararının büyük olduğunu belirten Bata Süpermarket direktörü Ayşe Bata, aracı ile marketine giren kişilerden şikayetçi olduğunu dile getirdi. Marketine giren sürücünün neden serbest bırakıldığına bir türlü anlam veremediğini belirten Bata, “Benim eşim 6 aydır tek bir yumruk dahi atmadığı bir kavgadan dolayı hapiste iken benim dükkanımı bu hale getiren, kasiyerimizin canına kasteden bu kişi neden serbest dolaşıyor” diyerek KKTC’de adalet olmadığını taraflı davranıldığını iddia etti. Bata konu ile ilgili şikayetlerini gerekli mercilere ileteceğini ve konunun da takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.

Kasiyer kılpayı kurtuldu

Diyalog muhabirine konuşan olayın görgü tanığı Samet Öztürk ölümden kılpayı kurtulduğunu söyledi. Konu markette kasiyer olarak görev yaptığını aktaran Öztürk, saat 01.30 sıralarında lastik sesi duyduğunu ve daha ne olup bittiğini anlamadan büyük bir gürültü ile aracın marketten içeri girdiğini ve yanında duyduğunu söyledi. Ölümden kılpayı kurtulduğunu söyleyen Öztürk, kendisini birden dışarı attığını ve kazanın yaşandığı sırada tüp gazların da açıkta olduğunu dolayısı ile büyük bir faciadan da dönüldüğünü dile getirdi.

Dükkandan müşteri çıktı araba girdi…

Kazadan 1 dakika öncesine kadar markette başka bir müşterinin daha olduğunu anlatan Öztürk, müşterinin hesabı ödeyip arabasına bineceği sırada bu kazanın yaşandığını ve dışarı çıktığında konu müşterinin de korkudan şoka girdiğini sözlerine ekledi. Polisin kaza ile ilgili soruşturması sürüyor.