Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Suat Yeldener, “bilişim hukukunun oluşturulması, araştırma ve geliştirme (ARGE) faaliyetlerinin desteklenmesi, Teknoparkların oluşturulması” konularının irdelendiği II. Bilişim Adası Çalıştayı’ndan çıkan sonuçlar doğrultusunda çalışacaklarını belirtti.

Yeldener, geçtiğimiz cuma günü tamamlanan II. Bilişim Adası Çalıştayı’nda irdelenen konuları ve sonuçlarını açıkladı.

Yeldener, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, çalıştayda, “KKTC’de bilişim hukukunun oluşturulması, KKTC’de Araştırma ve Geliştirme (ARGE) faaliyetlerinin desteklenmesi, KKTC’de Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin (Teknoparkların) oluşturulması” konularının incelendiğini belirtti.

300 DELEGE KATILDI

II. Bilişim Adası Çalıştayı’nın, 28-29 Mayıs tarihlerinde Acapulco Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildiğini anımsatan Yeldener, çalıştaya çeşitli üniversitelerden, kamu kuruluşlarından, mesleki derneklerden, Türkiye Cumhuriyeti’nden konusunda uzman ve yayıncılık ve basın sektöründen yaklaşık 300 delege katıldığını kaydetti.

CEVAP ARANAN SORULAR

Yeldener şöyle devam etti:

“Bu çalıştayda ‘KKTC’de AR-GE ve yenilik yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için hangi eylemlerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekmektedir? KKTC’de üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması için neler yapmamız gerekir? ARGE, yazılım ve yenilik konuları ile ilgili KKTC’yi diğer ülkelere nazaran nasıl daha cazip hale getirebiliriz? Dış sermayenin adamıza gelebilmesi için hangi teşvikleri ve avantajları sunmalıyız?’ sorularına cevaplar aranarak sonuçlandırıldı.”

3 KONUDA TASARILAR

Yeldener, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak, II. Bilişim Adası Çalıştayı’nda çıkan neticeler ışığında, 3 konu başlığında hazırlanan ve Meclis’e sundukları yasa tasarılarının daha da geliştirerek en kısa sürede Meclis’ten çıkarılmasının sağlanacağını kaydetti.