Girne Belediyesi’ne ait yeşil alanı tasarrufu altına almak isteyen Pamfilya Consturaction firmasının yalanı yatsıya kadar bile gitmedi.

Pamfilya Constraction müteahhidi, yukarı Girne bölgesinde Acı Badem mevkiinde yapmakta olduğu konutların önünde yer alan Girne belediyesi’ne ait yeşil alanı çeşitli oyunlarla ele geçirmeye kalkınca ortalık karıştı.

yesil-alan-5.jpg

Kanun tanımaz müteahhit,

“Girne Belediyesi bu yeşil alanı bana 100 bin lira değerinde bir çocuk parkı yapmam karşılığı bana verdi” diye etrafa yayan Pamfilya Constraction firmasının müteahhidi’nin yalanı çabuk ortaya çıktı. Belediyenin yeşil alanını işgal eden, içindeki zeytin ağaçlarının bir kısmını sözde budayan ve ağaçları söküp başka yere nakleden müteahhidin, bu iş için de izin almadı öğrenildi. Bunlarla da kalmayan kanun tanımaz müteahhit yeşil alan sınırındaki taş duvarı da dozerle yerle bir etti.

Kırgın Müteahhitlik firması belediyeye devretti

Aynı bölgede yıllar önce site yapan Hilmi Kırgın’ın sahibi olduğu Kırgın Müteahhitlik firmasının, ülkemizdeki inşaat kuralları gereği bırakmak zorunda olduğu yeşil alan Girne Belediyesi’ne devredildi. Yeşil alanı belediyeye devreden Hilmi Kırgın, yeşil alanın tecavüze uğramaması ve sınırlarının da belirgin olması için yeşil alanı taş duvarla çevirdi. Belediyeye bıraktığı yeşil alan içerisindeki zeytin ağaçlarına da gözü gibi bakan Hilmi Kırgın, her yıl düzenli ağaçların bakımını da yapmaya devam etti.

Pamfilya Constraction yeşil alanı işgal etti

Yeşil alan yanındaki araziye inşaat başlatan Pamfilya Constraction firması ilk iş olarak yeşil alanı koruyan taş duvarları dozerle yerle bir etti. Bunun için yetkili makamlardan herhangi bir izin alma gereği duymadı. Girne Belediyesi’nin yeşil alanını da işgal eden Pamfilya Constraction müteahhidi, yeşil alanı inşaat şantiyesine çevirdi. Bununla da yetinmeyen müteahhit, yeşil alanı kendi malı gibi görerek etrafını tel bariyerle çevirerek arazisine kattı. Yeşil alan içerisinde yer alan zeytin ağaçlarının bir kısmını budayan, bir kısmını da sökerek başka yerlere nakleden müteahhit bu iş için Girne Kaymakamlığı’ndan izin alınmasını unuttu. Müteahhidin yaptığı kanunsuz işlere canı sıkılan ve yeşil alanı yıllar önce Girne Belediyesi’ne bırakan Hilmi Kırgın müteahhide tepki gösterdi.

yesil-alan-7-2-002.jpg

Hilmi Kırgın Kıbrıs Medyatör’e konuştu;

Belediye ve Kaymakamlığı göreve çağırıyorum
Pamfilya İnşaatın işgal ettiği yeşil alanı ben verdim belediyeye. Eğer isteseydim devretmeden önce ben sökerdim bu ağaçları. Müteahhit her yerde, “ben bu yeşil alanı belediyeden aldın” diyor. Ben buna inanmak istemiyorum, zira bu gerçek olursa eğer belediye yeşil alanı peşkeş çekmiş olur ki, buna asla izin vermeyiz. Adam bir dizi kanunsuzluk yapıyor yetkililer sessiz kalıyor. Benim belediyeye verdiğim yeşil alanın etrafını tellerle çeviren müteahhit burayı inşaat alanına çevirdi. Belediye sahip olduğu yeşil alanı değil korumak peşkeş çekmek isterse o zaman biz de gereğini yaparız. Ben buradan Girne Belediyesi ile yeşil alan içerisinde yer alan ve kaymakamlığın tasarrufunda bulunan zeytin ağaçlarına yapılan tecavüz için Girne Kaymakamlığı’nı göreve çağırıyorum.

yesil-alan-3-001.jpg
Belediye İmar Bölümü inceleme başlattı,

Kıbrıs Medyatör olay yerinde haber için bilgi toplarken, Girne Belediyesi İmar Şubesi’ne ait görevliler inşaat alanına gelerek inceleme başlattı. İnşaatın konumu, yeşil alasi Müdürü Muharrem Arslan’dan bilgi alabileceğimizi söyledi.

Yaptığı her şey izinsiz

Kıbrıs medyatör’ün yaptığı araştırma sonrasında, Pamfilya Constraction firması müteahhidinin duvarı yıkmadan önce Girne Belediyesi’ne bilgi vermesi, belediyenin onayını alması gerektiği öğrenildi. Ayrıca müteahhidin, “belediye yeşil alanı bana verdi” söylemlerinin doğru olmadığı, Girne Belediyesi Meclisi’nin bu konuda üretmiş olduğu bir karar olmadığı, dolayısıyla müteahhidin yalan söylediği ortaya çıktı.

Belediye Müdürü Arslan; “müteahhidin yaptıkları yasadışıdır”

Girne Belediye Müdürü Muharrem Arslan’dan  edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, müteaahidin hiçbir şekilde yeşil alanı tasarrufuna alamayacağı, işgal ettiği yeşil alan içerisindeki malzemelerini derhal kaldıracağı, yeşil alanın etrafını çevrelediği demir barikatı Pazartesi gününe kadar kaldırması için uyarı yapıldığı öğrenildi. Yeşil alan içerisindeki zeytin ağaçlarına izinsiz müdahale yapıldığı için belediyenin müteahhit hakkında Girne Kaymakamlığı’na suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi.

İnşaat durduruldu

Belediye Müdürü  Muharrem Arslan, yıkılan duvarın yerine yenisi yapılıncaya kadar, inşaatın da durdurulmasına karar verildiğini, bu konuda müteahhidin uyarıldığını belirtti. Bu durumda Pamfilya Constraction’ın yapmakta olduğu inşaatın, yeşil alanın işgali sona erdirilmesi, etrafının açılması ve duvarın yapılması sonrasında devam edebileceği öğrenildi.

Kıbrıs Medyatör’ de olayı Pazartesi günü yerinde takip ederek müteaahit firmanın belediyenin uyarılarını dikkate alıp almadığı gözlemleyerek haberin devamını yapacak.

Kaynak: Kıbrıs Medyatör