Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, kamu ihalelerini boykot eylemlerinin 2 Mart Pazartesi tarihi itibarı ile askıya alınmasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, dün akşam Lefkoşa Merkez Binası Seminer salonunda Genişletilmiş Üye Toplantısı gerçekleştirerek, birlik üyelerini, eylem ve boykot süreci ile ilgili bilgilendirdi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer yaptığı yazılı açıklamada,  geçtiğimiz günlerde Vakıf Kültür Varlıkları’nın Restorasyon İşlerinin Yürütülmesine İlişkin KKTC Hükümeti ile TC Hükümeti arasında imzalanan protokolün yarattığı huzursuzluk sonrası birlik yetkilileri, gerek üyeleri, gerekse hükümet ile bir takım görüşmeler gerçekleştirdiğini ve sonrasında birikmiş tüm sorunların çözümü için eylem kararı alındığını anımsattı.

Alınan karar ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile yaptıkları görüşmenin sonucunda ise araçlı eylemi 15 gün süre ile erteleme kararı aldıklarını, ancak ihalelerin boykotuna devam edildiğini hatırlatan Gürcafer, tüm birlik yönetiminin ve yetkililerinin bu süreçte sorunlarının çözümü hakkında bir çok girişimler yaparak, hem yurtdışı hem de yurt içinde farklı kesimlerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve sorunların çözümü noktasında beklenilen ilerlemelerin kaydedildiğini söyledi.

Gürcafer, genişletilmiş üye toplantısında kat edilen yolu değerlendiren üyelerin, ihalelere uygulanan boykotun 2 Mart Pazartesi tarihi itibarı ile askıya alınmasını kararlaştırdığını duyurdu.