Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Kaza Mahkemesi yanında 1974 öncesinde içerisinde resmi dairelerin bulunduğu atıl vaziyetteki bina dün sabah saatlerinde kısmen çöktü. Binanın çöküşü esnasında önünden insan geçmemesi olası bir tehlikeyi önledi. Çevre sakinleri, yıllardır harabe şekilde bölgede duran ve görüntü kirliliği yaratan binanın bir an önce tadil edilip halka kazandırılmasını istedi.

Atai: Sanat Merkezi olarak değerlendirilmeli

Diyalog muhabirinin görüşüne başvurduğu Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) Başkan Yardımcısı Serdar Atai, konu binanın yıllardır atıl halde durduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) verildiğini ancak üniversite yetkililerinin bina ile ilgili hiçbir çalışma yapmadığını söyledi. 

“Binanın İTÜ’ye verilmesine en başından beri karşıydım” şeklinde konuşan Atai, konu binanın Kültür ve Sanat Merkezi olarak Gazimağusa halkına kazandırılması gerektiğini savundu. 

Binanın bulunduğu bölgenin geniş bir yerleşke olduğunun da altını çizen Atai, bölgenin devlet dairelerinin toplu olarak bulunduğu bir yerleşke haline getirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Resmi dairelerin o bölgede toplanmasının hem vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacağını hem de bölgenin canlanmasında rol oynayacağını söyleyen Atai, “zaten bina ile ilgili hiçbir çalışma yapmayan İTÜ’ye konu binanın verilme kararının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.