Melin DOBRAN 

Girne’ye bağlı Lapta’da dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen feci trafik kazası, Avşar ailesinin yüreğine ateş düşürdü. Mutlu bir yuvayı daha söndüren kazada 30 yaşındaki sürücü Yeter Avşar ile 5 yaşındaki oğlu Batuhan hayatını kaybetti.

Polisten alınan bilgiye göre kaza, Yeter Avşar’ın, yönetimindeki ZGB 106 plakalı araçla Lapta Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde ilerlediği esnada önündeki aracı sağlaması ve bu esnada karşı yönde gelen 29 yaşındaki Erkan Ertopaloğlu yönetimindeki KV 869 plakalı kamyonla çarpışması sonucu gerçekleşti.

Anne ve oğlu kurtarılamadı

Kaza sonucu, ZGB 106 plakalı araçta yolcu olarak bulunan, Hüseyin Avşar (E-9) ve Kazım Avşar (E-10) ağır yaralı vaziyette, olay yerine çağırılan ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı araçta yolcu olarak bulunan 5 yaşındaki Batuhan, hastaneye kaldırıldığı sırada yolda yaşamını yitirirken, anne Yeter Avşar ise hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Hüseyin ve Kazım yoğun bakımda

Hüseyin Avşar ve Kazım Avşar’ın Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde, kazada hafif şekilde yaralanan KV 869 plakalı kamyon sürücüsü Erkan Ertopaloğlu’nun ise Girne Dr. Akçiçek Hastanesinde müşahede altına alındığı öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Arabayı bir gün önce kiralamıştı…

Lapta Belediyesi’ne ait kamyonla yüz yüze çarpışan ve hurdaya dönen ZGB 106 plakalı kiralık aracın sahibi, olanlara inanmak istemedi. Yeter Avşar’ın önceki gün çocukları ile birlikte gelerek arabayı kiraladığını belirten işletme sahibi, “Çocukları çok sevimliydi onlarla şakalaştık. Bugün bu kara haberi aldım. İnanmak çok güç” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Cemal Avşar’ın dünyalar başına yıkıldı

Lapta’da sevilen ve sayılan bir isim olan Cemal Avşar’ın, eşinin ve çocuklarının yaşadığı feci kazadan sonra dünyalar başına yıkıldı. Feci kaza sonrası çok sevdiği eşi Yeter ile oğlu Batuhan’ı kaybeden acılı baba, hastanedeki iki evladının yaşama tutunması için dua ediyor.