Duygu Alan

Lefkoşa’da emlak danışmanlığı yapan Tokay Beneklikartal tarafından dolandırıldığını iddia eden bazı ev sahipleri bu iddialarını yargıya taşıma kararı alırken Beneklikartal’ın avukatı Dilem Morris, müvekkilinin “asılsız iddialarla” maddi manevi kayba uğratılmak istendiğini ifade etti.

Tokay Beneklikartal’ın iddia edilenin aksine ev sahiplerine sadece Kasım ayı taksidi geriliği olduğunu öne süren Morris, “Şu an için müvekkilim ciddi sağlık problemleri nedeni ile yurt dışında bulunmakta ve gerek kendi çabaları gerekse benim aracılığım ile yaşanan sıkıntıları gidermeye çalışmaktadır” dedi.

Avukat Dilem Morris şunları söyledi:

“Beneklikartal ve direktörü olduğu şirket olan Wonderland’ın talimatlandırıldığım davalarını takip etmekteyim ve şirket alacakları ile ilgili bazı dava takiplerini yürütmekteyim. Ancak belirtmek isterim ki müvekkillerim Tokay Beneklikartal ve Wonderland şirketi aleyhine benim bilgime gelen herhangi bir tahliye davası veya tahliye davası altında açılmış alacak davası bulunmamaktadır. Emlak danışmanlığı işi de yapmakta olan müvekkilim başarılı bir işadamı olduğu gibi bunun yanında bu güne kadar birçok personel istihdam etmekte ve KKTC’de kayıtlı adresi bilinen bir şirket direktörüdür. Ülkemizdeki genel ekonomik durum da ortadadır. Hal böyle iken iş yapmaya çalışan ender işadamlarımızdan biri olan müvekkilim aleyhine açılmış hiçbir tahliye davası bulunmazken, bu şekilde basın yolu ile karalanmak istenen veya basını alet eden vatandaşların da eğer hak ihlallerine uğradıkları iddiası varsa bunların iddia edileceği merci mahkemeler olması gereklidir. Asılsız iddialarla hem müvekkilim şahsen hem de direktörü olduğu şirketi maddi manevi kayıplara uğratılmaya yönelik hareket edilmektedir. Ayrıca bilmenizi isterim ki müvekkilim Tokay Beneklikartal iddia edilenin aksine bu kişilere sadece Kasım ayı taksiti geriliği olduğu bilgimdedir. Şuan için müvekkilim ciddi sağlık problemleri nedeni ile yurt dışında bulunmakta ve gerek kendi çabaları gerekse benim aracılığım ile yaşanan sıkıntıları gidermeye çalışmaktadır.”