Türk Halk Müziği Sanatçısı Muzaffer Akgün için İstanbul Radyoevi'nde tören düzenlendi.

"Türkülerin Anası" olarak tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Muzaffer Akgün için Harbiye'de bulunan İstanbul Radyoevi önünde tören düzenlendi. 90 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı için düzenlenen törene Sezen Cumhur Önal, Belkıs Akkale, aile yakınları ve çok sayıda TRT sanatçısı katıldı.

Akgün'ün cenazesi "Yine Gam Yükünün Kervanı Geldi", "Geceler Yarim Oldu" türküleriyle salona getirildi. Sanatçının çalınan türküleri salondakileri gözyaşlarına boğdu. Törende Muzaffer Akgün'ün kendi seslendirdiği vasiyeti konuklara dinletildi. Vasiyetinde, türkülerle uğurlanmak istediğini belirten Muzaffer Akgün'üz sözleri salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

"İlk duayı ben edeceğim diyerek" diyerek sahneye gelen Sezen Cumhur Önal, Akgün'ün cenazesinin başına geçerek dua etti. Daha sonrasında Akgün'ün yakınları ve sanatçı dostları birer konuşma yaptı.

Muzaffer Akgün'ün cenazesi İstanbul Radyoevi'nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Muzaffer Akgün için İstanbul Radyoevi’nde tören