‘Türkülerin Anası’ olarak bilinen Muzaffer Akgün İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Vasiyetinde türküleriyle uğurlanmak istediğini belirten sanatçı için düzenlenen anma töreninde çalınan türküler Muzaffer Akgün'ün yakınlarını ve sanatçı dostlarını gözyaşlarına boğdu.

‘Kışlalar Doldu Bugün’ türküsüyle tanınan Akgün için ilk tören TRT İstanbul Radyosu'nda düzenleniyor. Akgün'ün cenazesi “Yine Gam Yükünün Kervanı Geldi”, “Geceler Yarim Oldu” türküleriyle salona getirildi. Sanatçının çalınan türküleri salondakileri gözyaşlarına boğdu. Törende Muzaffer Akgün'ün kendi seslendirdiği vasiyeti konuklara dinletildi. Vasiyetinde, türkülerle uğurlanmak istediğini belirten Muzaffer Akgün'üz sözleri salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

"İLK DUAYI BEN EDECEĞİM"

90 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı için düzenlenen törene Sezen Cumhur Önal, Belkıs Akkale, Onur Akay ve çok sayıda TRT sanatçısı katıldı.

"İlk duayı ben edeceğim" diyerek diyerek sahneye gelen Sezen Cumhur Önal, Akgün'ün cenazesinin başına geçerek dua etti. Daha sonrasında  Akgün'ün yakınları ve sanatçı dostları birer konuşma yaptı.

TRT'deki törenin ardından Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Merkez Efendi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ZEKİ MÜREN’LE ÇALIŞTI

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, ‘’Büyük gazinolarda Zeki Müren’le birlikte çalıştı. halk müziğine büyük hizmet vermiş bir ses sanatçısıdır. Hepimizin başı sağ olsun.’’ dedi. Türk halk müziği sanatçısı Belkıs Akkale ise,  ‘O halk müziğinde çok önemli bir ekoldür. Benim idolümdü. Hem hayata karşı onurlu ve ilkeli duruşuyla hem de türkülere verdiği hizmetle çok önemli bir hocamızdır. Benim türkülere sevdalanmam onunla başlamıştır. Bütün ailem ona hayrandır.’ dedi.