Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis’in Cuma günü gerçekleşen ve 4 saat süren görüşmesinde Mülkiyet Çalışma Grubu üyelerinin katılımıyla yine mülkiyet başlığı ele alınmıştı.

Müzakereler sürerken Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, süreçte Türk tarafının, AB normlarından kalıcı sapmaları savunduğunu iddia etti.

Hristodulidis, bazı konulardaki anlaşmazlıkların aşılmasında AB Komisyonu Başkanı’nın, BM İyi Niyet Misyonu’ndaki temsilci Pieter Van Nuffel’in daha belirgin katılımının belirleyici olacağını da söyledi.

İddialar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’ya soruldu.

Burcu BRT’ye yaptığı açıklamada ‘11 Şubat Ortak Mutabakat Belgesi’nin görüşme sürecinin temel çerevesini ve prensiplerini oluşturduğunu’ vurguladı.

‘Siyasal eşitlik, iki bölgelilik ve iki toplumluluğa saygı gösterilmesi korunması gereken temel prensiplerdir’ diyen Burcu, Avrupa Birliği normlarının da bu temel prensiplere zarar vermeyecek şekilde uygulanacağını kaydetti.

Sözcü Burcu, Nuffel’in belirgin katılımına ilişkin ifadeleri ise “Nuffel görüşme masasının bir tarafı değildir sadece Türk toplumun AB’ye hazırlanması için oluşturulan ad-hoc komiteye katkı vermek, aynı zamanda görüşme sürecinde tarafların ihtiyaç duymaları halinde talep üzerine teknik danışmada bulunmak üzere ordadır, görüşme sürecine katılmamaktadır’ diyerek yorumladı.