Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami, BRT’ye açıklamada bulundu. Özdil Nami, müzakere süreci ve teknik komitelerin çalışmalarını değerlendirdi. Nami, “Konuların üzerinden geçmeye devam ediyoruz. Çarşamba günü liderler zirvesi var Yine bir önceki liderler zirvesinde olduğu gibi iki müzakereci iki lidere ortak raporunu sunacak. Bu kez sunum yapma sırası bende . Üzerinde geçtiğimiz konuları nerelerde yakınlaşmalarımız var nerelerde henüz daha tam yakınlaşma sağlanamadı. Bunların raporunu liderlere sunacağız” dedi.

Özdil Nami müzakerecilerin yaptıkları toplantıları destekler mahiyetli kurulan teknik komitelerin de çalışmalara başladığını kaydederek, bu kapsamda Teknik Ekonomi Komitesinin ilk toplantısını bugün gerçekleştirdiğini kaydetti.

Nami “Ekonomi konusunun üzerinden detaylı geçilmesi için taraflar kendi çalışma gruplarını oluşturdular, geçmişte üretilen birçok yakınlaşma vardı, fikirler vardı, onların üzerinden geçmeye başladılar. Ekonomi ile ilgili yeni durum nedir, yine diğer çalışmalarda olduğu gibi hangi konularda mutabıkız, hangilerinde daha fazla çalışmaya ihtiyaç var, onları tespite yönelik uzmanlar seviyesinde ekonomi grubunda çalışmalar başladı.”dedi.

Mülkiyet konusunda da benzer bir çalışma grubunun haftaya çalışmaya başlayacağını kaydeden Nami, Komitedeki bazı isimlerin belirlendiğini, diğer isimlerle temasların halen devam ettiğini kaydetti. Nami, “Müzakerelerde genelde olumlu giden bir süreç var. Bugüne kadar elde edilenler gözden geçiriliyor. Önemli olan bundan sonrası, yani konular arası esas, al-verin başlayacağı, pazarlıkların başlayacağı, köprü kurma çalışmalarının başlayacağı aşama. Umarız o aşamada da bu olumlu hava devam eder. Biz müzakere sürecinin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde sağlıklı temelde ilerlemesi için elimizden gelen çabayı ortaya koyuyoruz” dedi.