“Müzakere masasına getirilen önerilerin artık saklanması gerektiğini düşünmediğini;  çözüm yönünde zorlama yapılacak diye de Rumların her istediğinin yapılmasının da  doğru olmadığını belirten Eroğlu, “müzakerelerle ilgili halkıma zerre kadar yalan söylemedim. Rum tarafı daha masadan kalkmadan Rum basınına bilgi veriyor. Ben gerçekleri söylediğim için beni tenkit edenler var” dedi.

Eroğlu, “Kıbrıs konusunda” başlattığı bilgilendirme toplantıları çerçevesinde bugün de Girne halkı ile buluştu.

“BİR ANLAŞMAYA VARMANIN YERİNİN MÜZAKERE MASASI…”

Pia Bella Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda Eroğlu, Rum Lider Nikos Anastasiadis’in anlaşmama için her türlü oyunu yaptığını dile getirerek, bir anlaşmaya varmanın yerinin müzakere masası olduğunu, fakat anlaşmanın Rum tarafının  her istediğini vermek  olmadığını  vurguladı.

Bazı eleştirilere de cevap veren Eroğlu, sürekli Rum Liderin çözüm yönünde zorlanması gerektiğinin dillendirilmesinin de doğru olmadığını dile getirerek, “müzakere masasına getirilen önerilerin artık saklanması gerektiğini düşünmüyorum” dedi.  Zorlama yapılacak diye de Rumların her istediğinin yapılmasının doğru olmadığını belirten Eroğlu, “Ben hiçbir zaman halkıma yalan söylemedim. Beni aktif siyaset hayatımda herkes bilir” şeklinde konuştu.   

“ADAYLIĞIMI 15 KASIM TÖRENLERİNDEN SONRA DEĞERLENDİRECEĞİM…”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmama kararını, 15 Kasım KKTC’nin Kuruluş yıldönümünden sonra verip açıklayacağını yineleyen Eroğlu, bir siyasi partinin desteğini alarak seçimlere gitmenin önemine dikkat çekti.

Eroğlu, UBP’nin içerisinde yeni simaları görmekten memnun olduğunu da ifade etti.

“UBP’nin toparlanıyor olması sevindiricidir. UBP zaten muhalefette çok kalamaz” ifadelerini kullanan Eroğlu, mutlaka kırgınlıkların olduğunu, fakat kırgınlıkların sandığa taşınmaması gerektiğini söyledi. Bugün gördüğü bu coşkudan da memnun olduğunu kaydetti.

“ANASTASİADİS SÜREKLİ ÖN KOŞULLARLA MASAYA OTURMA ÇABASINDA”

Kendisinin Cumhurbaşkanı seçildiği dönemden itibaren sürekli “uzlaşmaz” diye yansıtılmaya çalışıldığını söyleyen Eroğlu, göreve geldiği ilk günden itibaren müzakerelere kalındığı yerden devam edilmesi tahhaatünü verdiği,  fakat Anastasiadis’in sürekli ön koşullarla masaya oturma çabası içerisine girdiğine dikkat çekti.

Rum tarafının cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra “Ortak açıklama” metni bahanesiyle yaklaşık bir sene sonra masaya oturulduğunu anımsatan Eroğlu, “gelmiş geçmiş tüm Rum liderlerin halkına yıllarca Kıbrıs konusunda yalan söylediğini” belirtti.

“ORTAK ZENGİNLİKTE BİZİM DE HAKKIMIZ VAR”

Kıbrıs’ın ortak zenginliklerinde Kıbrıs Türk halkının da payı olduğunu herkesin bildiğini dile getiren Eroğlu, doğal gaz konusunda kazıya başlandığı zaman, ortak komite kurularak çalışma yapılması gerektiği yönünde  öneri sunduklarını hatırlattı.

Diğer öneri olan, doğal gazın Türkiye üzerinden geçirilmesi önerisinin de reddedildiğini söyleyen Eroğlu, Anastasiadis’in doğal gaz konusunu masada tartışmayacağı yönündeki açıklamalarını da anımsattı.