KKTC'ye Su Temini Projesi kapmasında Türkiye'den gelen suyun geçiş dönemi olarak dağıtılmasını esas alan Abonelik Sözleşmesi'nin fiyatın fahiş olduğu gerekçesiyle Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclisi tarafından reddedilmesinin yankıları sürüyor.

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müzezzinoğlu, yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla LTB Meclis Üyelerini aldıkları bu karardan ötürü kınadığını dile getirdi. Müzezzinoğlu yayınladığı açıklamada, "Bugün geldiğimiz noktada Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyeleri böyle bir nimeti halka çok görmüşlerdir. Başkent Lefkoşa’da ancak haftada bir depolara akan tuzlu suyu mu bize layık görmektedir." dedi.

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müzezzinoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Dünya’da birçok ada ülkesinde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de su kaynakları oldukça kısıtlıdır.  Ada ülkelerine özgü bu su sorunu özellikle ülkemizin bulunduğu kuşakta had safhadadır. Kurak geçen bir iki senenin ardından ülkenin yer altı kaynakları en alt seviyelere inmekte ve vatandaşlar ciddi susuzluklar çekmektedir. Hal böyle iken Anavatan Türkiye Cumhuriyeti bizlere elini uzatmış ve can suyu projesi hayata geçirilerek ülkemize içilebilir temiz suyu ulaştırmıştır.

Her zaman örnek gösterdiğimiz Güney Kıbrıs ise çok değil bundan 3-5 yıl önce yaşadığı kuraklık neticesinde çıkış yolları aramış ve deniz suyu arıtmadan tutun da Yunanistan’dan tankerle su getirme yoluna kadar gitmişlerdir. İnsanın hayatını idamesi edebilmesi için havaya ve suya ihtiyacı vardır. İnsanoğlu’nun hayatta kalabilmesi için en temel unsur olan su maalesef ülkemizde bazı kendini bilmezler tarafından halka ulaşmasına engel olunmakta ve vatandaşlarımız maalesef mağdur edilmektedir.

Bugün geldiğimiz noktada Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyeleri böyle bir nimeti halka çok görmüşlerdir. Başkent Lefkoşa’da ancak haftada bir depolara akan tuzlu suyu mu bize layık görmektedir. Suyu ben idare edeceğim mantığı günümüz gerçekleri ile bağdaşmamaktadır. Su artık dünya’da az bulunan nimetlerden biridir ve birçok araştırma ileride dünyada savaşlar olacaksa bunların sebeplerinden birinin de su savaşları olacağını söylemektedirler.

Dünya’nın Lefkoşa’da ibaret olmadığını anlayamayan zihinler yine yapacağını yapmış ve maalesef önümüzde duran nimeti ellerinin tersi ile itmişlerdir. Bizler Asmaaltı ve Arasta Esnafı olarak ülke genelinde tüm belediyelerin kabul ettiği suyu bizlere çok gören Lefkoşa Belediye Meclis üyelerini kınıyor, Lefkoşa’nın hakketiği temiz, içilebilir ve sağlıklı su konusunda bir an önce yeniden adım atmalarını bekliyoruz."