Törende Naci Talat Usar’ın kızı Sıla Usar İncirli ve İkinci Cumhurbaşkanı, CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından törene katılanlar, Naci Talat Usar’ın kabrine karanfiller bıraktı.

İNCİRLİ

Törende bir konuşma yapan Naci Talat Usar’ın kızı Sıla Usar İncirli, babasının ölümü üzerinden 24 yıl geçtiğini, bugün yaşasaydı 70 yaşında olacağını söyledi.

İncirli, Usar’ın 70’li yıllarda yargılanarak hapse atıldığı günleri anlattığı konuşmasında, o dönemde inanç, cesaret ve dayanışmadan doğan bir mücadele verildiğini ifade etti.

Usar’ın Meclis’te milletvekili olarak uzun yıllar hizmet verdiğini söyleyen İncirli, yetenekli bir hukukçu olduğundan, yasaların gelişmesinde önemli katkıları bulunduğunu vurguladı.

İncirli, “Babam, ülkesini ve halkını her yönüyle çok sevdi. İktidar hırsından arınmış bir şekilde görev yaptı. Baskı, zorluk onu susturamadı, onu sadece hastalık durdurabildi” dedi.

Babasının “biz birbirimizi yolda bulmadık” sözünü anımsatan İncirli, bugün yine o günlerdeki birlik ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

TALAT

İkinci Cumhurbaşkanı, CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da, İncirli’nin konuşmasında anlattığı dönemi ve baskıları bir kez daha hatırladıklarını söyleyerek, “Bu halk çok büyük badireler atlattı” dedi.

Naci Talat Usar’ın yılmadan ve korkmadan mücadelesini sürdürdüğünü belirten Talat, dikkatli bir siyasi mücadele yürüttüğünü, mücadelenin devam etmesini, moral ve motivasyonun artmasını sağladığını ifade etti.

Mahkemelerin bugün fikir özgürlüğüne saygı duyan bir durumda olduğunu belirten Talat, demokratik bir ortama gelinmesinde CTP’nin lider, üye ve neferlerinin büyük katkıları olduğunu söyledi.

Usar’ın “Bir birbirimizi yolda bulmadık” sözünün önemli anlamlar taşıdığını belirten Talat, “Kenetlenip, birlikte hareket edeceğiz, bu ülkeyi daha güzel kılacağız” dedi.

Talat, ülkeyi daha iyi noktalara taşıyabilmek için CTP-BG’ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Talat, Naci Talat Usar’ın anısı ve fikirlerini yaşatacaklarını belirtti.