Naci Talat Vakfı’nın “Sesini Yükselt, Haklarını Savun!” küçük hibe programı açıldı. Avrupa Birliği projesi olan hibe programına son başvuru tarihi 18 Haziran olarak duyuruldu.

Naci Talat Vakfı’ndan verilen bilgiye göre, Avrupa Birliği’nin “Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette Programı” altında finanse edilen “Sesini yükselt, haklarını savun!” projesi, 27 aylık ve iki toplumlu olarak gerçekleştiriliyor.

Naci Talat Vakfı’nın, İKME Sosyo-Politik Araştırmalar Ensititüsü ile beraber yürüttüğü proje, Kıbrıs sivil toplumunun; iletişim yönetimi, hak arama ve savunuculuk becerilerini geliştirmeyi, medya profesyonellerinin ise teknik kapasitelerini artırmayı hedefliyor.

Proje, ayrıca kapasite artırma eğitimleri ve küçük hibe programları ile sivil toplumun hak arama ve savunuculuk alanında daha etkin olmasına da katkıda bulunacak.

Proje Müdürü Ebru Deniz Tekman küçük hibe programının amaçlarının; “Sivil, politik, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar açıdan insan hakları ve çevre konularında Kuzey Kıbrıs’taki karar vericiler arasında kampanyalar, lobicilik ve halkla ilişkiler aracılığı ile farkındalık yaratmak ve sivil toplum aktivistlerini karar verme mekanizmalarına ve kanunların doğru uygulandığını izlemeye dahil olmak konusunda cesaretlendirmek” olduğunu kaydetti.

Proje Koordinatörü Seziş Thompson ise, hibelerin 1000 ile 4000 Euro arasında olacağını ve projelerin 6 ayda tamamlanması gerektiğini belirtti.Proje başvuru formları için “https://www.facebook.com/nacitalatvakfi/”

ve daha fazla bilgi amaçlı; “[email protected]” adreslerine başvuru yapılabilir.