Özlem Çimendal

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, geçtiğimiz hafta  10 gün süreyle askıya alınan grevleriyle ilgili basında çıkan demeçleri Yeni Bakış aracılığıyla yanıtladı.  Naimoğulları, “Grevi erteleme kararı tamamamen bizim kararımızdır. Biz grevi 10 gün erteleyerek hükümete süre verdik” dedi. Naimoğulları hükümetin bu süreyi iyi değerlendirmemesi halinde 10 gün sonra yine meydanlara ineceklerini vurguladı.

“Biz kimsenin oyununa gelmeyiz”

 “Biz kimsenin oyununa gelmeyiz” diyen Naimoğulları, “Biz eylemi kendimiz istediğimiz için askıya aldık, Sayın Serdar Denktaş istedi diye değil” şeklinde konuştu.

“Erteleme kararını hayvancılar verdi”

Başbakanlık önünde gerçekleştirilen eylemde Bakanlar Kurulu toplanmadan önce Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın hayvancılarla konuştuğunu ve eylemi sonlandırmasını istediğini anımsatan Naimoğulları, “Sayın Denktaş eylemi sonlandırmamızı ve konuları uzlaşarak çözmemizi talep etti. Hayvancılar olarak kendi kararımız doğrultusunda 10 gün süre ile eylemi erteledik” dedi.

“Köklü çözüm istiyoruz”

Eylemi 10 gün süreli askıya alma kararının Serdar Denktaş’ın isteği doğrultusunda değil, hayvancının verdiği karar doğrultusunda alındığının altını çizen Naimoğulları, “Serdar Denktaş’ın isteği doğrultusunda değildir bu erteleme. Bize ilk günden beri kendisinin  söylediği  gelin  uzlaşalım oldu. Ama biz köklü çözüm istediğimiz için eylemlerimize kararlılıkla devam ettik” şeklinde konuştu.

“Neden eylemden önce uzlaşmaya yanaşmadılar?”

Eylemden önce yeterli sürenin hükümete tanındığını da işaret eden Naimoğulları, “Biz görüşelim eylemi sonlandırın talebine karşı çıktık. Çünkü eylemden önce bizim sorunlarımız, taleplerimize kulak verilmedi. Neden eylemden önce uzlaşmaya yanaşmadılar?” diye sordu.

“’Siyasiler hayvancıyı kandırdı’ imajı çizilmek istendi”

Eylemden önce uzlaşılmaması ve eylemde uzlaşma çağrıları yapılmasının amacının halktan hayvancıya tepki duyulması olduğunun altını çizen Naimoğulları, eylem başladıktan sonra yapılan ve hayvancı tarafından kabul edilen uzlaşı çağrısının, “siyasiler hayvancıyı” kandırdı şeklinde algılanabileceği  düşüncesiyle kabul edilmediğini ve hayvancı konusunda yaratılmak istenen bu imajı oluşturmamak için eylemlerini sonlandırmadıklarını dile getirdi.

“Eylemi Serdar Bey istedi diye değil, biz istediğimiz için erteledik”

“Biz kimsenin oyununa gelmeyiz” diyen Naimoğulları, “Biz eylemi kendimiz istediğimiz için askıya aldık, Sayın Serdar Denktaş istedi diye değil” şeklinde konuştu.

“Destek için kimsenin tek tek kapısını çalmadık”

Doğancı Üreticiler Birliği Başkanı Bicen’in eyleme destek vermemesi ve Hayvancılar Birliği’ni “Bencil”likle suçlamasını da eleştiren Naimoğulları, “Sayın Bicen eğer ki bir sorunları varsaydı buyurup eylemimize katılsaydı. Biz tek tek kimsenin kapısını çalmadık, sorunlu her kesim bir çatı altında toplanarak bu kararı aldık” dedi.

“Hem üretici hem de hayvancının hakkı arandı”

Hayvancıların yaptığı eylemin üreticinin ve hayvancının haklarını arama adına geniş kapsamlı bir hak arayışı olduğuna da değinen Naimoğulları, hiçbir çevreyi dışlama gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ifade etti.

“Bütün üretici sektörünün sıkıntıları, sorunları ortaya kondu”

Tek tek bütün örgüt ve dernekleri gezerek destek istemelerinin imkansız olduğu gerçeğinin göz önünde bulundurulmasını isteyen Naimoğulları, “Hayvancı bütün üretici sektörünün sıkıntılarını, sorunlarını ortaya koydu. Hiçbir ayrım da yapmadı. Her kesimin Pazar sıkıntısını ortaya koydu” şeklinde konuştu.

“Kimse Doğancı’lı üreticileri dışlamadı”

Naimoğulları, KKTC’de birçok dernek olduğunu kapı kapı gezmelerinin imkansız olmasının yanı sıra Çiftçiler Birliği’nin destek verdiği bir eyleme Doğancı Üreticiler Birliği’nin de istedikten sonra destek verebileceğini ve  kimsenin önüne engel koymadığını ifade etti. Naimoğulları “Hiç bir kesimi dışlamamız söz konusu olamaz” dedi.

“Bicen’in tavrı yanlış ve hatalı”

Doğancı Üreticiler Birliği Başkanı Bicen’in tavrının yanlış ve hatalı olduğunu savunan Naimoğulları, “Ben gidip kapı kapı gezerek destek istemedim ama herkes destek verdi.  Ülkede bir sürü dernek, örgüt var. 5 kişiyle bu ülkede dernek, birlik kurabilirsiniz. Herkes birlik kuracak, dernek kuracak Naimoğulları da kapı kapı gezip destek isteyecek. Böyle bir şey olamaz” diye konuştu.

“Hayvancılara yöneltilen eleştiriler yersiz”

Hayvancıları hak arama kavgasında kendilerini dışarda bıraktıkları için eleştiren dernek ve birliklere de çağrıda bulunan Naioğulları, sıkıntısı olan çevrelerin kendilerine ulaşmalarının hiç de zor olmadığını vurguladı. “Mağdur olduğunu düşünen kesimler varsa buyursun destek versin onların da hakkı aransın” diyen Naimoğulları, Hayvancılara hak arama noktasında bazı çevrelerce getirilen eleştirilerin yersiz olduğunu dile getirdi.