Duygu Alan

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği’nin Tarım Bakanlığı’nın talimatı üzerine Veteriner Dairesi memurlarına kurdurulduğunu öne sürerek, buradaki amacın Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin gücünü azaltmak üreticiyi ikiye bölmek olduğunu ileri sürdü.

Naimoğulları, “10 yıl içerisinde birliğimizin gücünü azaltma hedefinde kurulan çok dernekler, birlikler gördük. Ancak hiç biri yaşam bulmadı. Çünkü hayvancıyı bölmeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

“Kendileri ile çeliştiler”

Tarım Bakanlığı yetkililerini sert dille eleştiren Mustafa Naimoğulları, şunları söyledi: “Birliğimiz Tarım Reform Paketi’ne itiraz etti diye bakanlık buna karşı birliğimizin gücünü azaltmak ve hayvan üreticisini ikiye bölmek amacı ile Veteriner Dairesi’nde görevli memurlarına Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği’ni kurdurdu. Bu işte Tarım Bakanı Sayın Erkut Şahali’nin de parmağı var. Ancak garip olan Tarım Reform Paketi’ne ikinci iş yapma yasağı koyan Bakanlık kalktı kendi memurlarına dernek kurdurdu. Bu etik olmamakla birlikte büyük bir çelişkidir. Kendileri ile çelişmektedir. Bakanlık yetkililerinin söylemleri ile eylemleri birbirini tutmamaktadır. Ancak amaçlarına ulaşmayacaklar. Çünkü Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği mücadelelerini, siyasi görüşlerden bağımsız olarak yapmış, hiçbir siyasi görüşün yanında olmamıştır” diye konuştu.

Tarım Bakanlığı’nın Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin gücünden korktuğunu ileri süren Naimoğulları, “Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği bu ülkenin en güçlü birliğidir. Duruşu ile mücadelesi ile güçlü, köklüdür. O yüzden bütün siyasiler ve hükümet edenler bu birlikten korkuyorlar ve birliği bölmek adına ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar” dedi.

***
Şahali: Bu argümanların tarafı değilim

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Mustafa Naimoğulları’nın iddialarına karşılık Havadis’e yaptığı açıklamada, “Ben bu argümanların tarafı değilim” dedi.

Erkut Şahali, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Benim Sivil Toplum Örgütlerini yönetme gibi bir iddiam olmadığı gibi bu yönde bir gayretim ya da niyetim de yoktur.”