Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Veteriner Dairesi’ne ve Tarım Bakanlığı’na ülkeye ithal edilen süt ürünleri konusunda bir dizi soru yönelterek cevap talep etti.

Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları yaptığı açıklamada, ülkeye ithal edilen süt ürünlerinin son kullanma tarihlerine yakın getirildiğini ve bloklar halinde getirilerek ambalajlanıp son kullanım tarihini vurulduğu’ iddialarının Veteriner Dairesi’nce gerçekleri yansıtmadığı şeklinde değerlendirildiğini belirtti.

Naimoğulları, şu soruları yöneltti:

“1-Bu ülkeye getirilen bütün süt ürünleri gerçek ambalajlarında mı getirilmektedir? 2-Market raflarında satılan ürünlerin ülkeye getirildiği şeklinde mi pazarlanmaktadır? 3-Veteriner Dairesi denetimlerini ne şekilde yapmaktadır? Gümrüklerde mi yoksa ithalatçı firmanın getirdiği ürünlerde mi? 4-Ürünlerin bloklar halinde gelmediğini bizlere kanıtlayabilir mi? 5- İthalatçı firmaların fabrikaları ve depoları kontrol edilmekte midir? 6-Türkiye dışında getirilen ürünlerin ambalajlarındaki etiketlerde neler yazıldığı incelenmekte midir? 7-Bu ürünlerin kaliteleri ve içerikleri laboratuvarlarda kontrol edilip ilgili firmaya ve Bakanlığa sunuluyor mu? 8-Bloklar halinde bu ülkeye getirilen süt ürünlerinin depolarda ne kadar süre bekletildikleri, zamanında piyasaya sunulup sunulmadığı, getirildikten sonra dilimlenip tekrar etiket ve son kullanma tarihi vurulup vurulmadığını Veteriner Dairesi kontrol etmekte midir ?”

Naimoğulları, bu ürünlerin orijinal ambalajlarında gelmediğini, bloklar halinde getirildiğini ve ithalatçı firmaların depolarında tekrar paketlenip, son kullanma tarihi vurulduğunu iddia ederek, Veteriner Dairesi’nden bu firmaların bugüne kadar getirmiş olduğu ürünlerden yapılan tahlillerin ve denetimlerin kamu oyuyla paylaşılmasını beklediklerini kaydetti.

Naimoğulları, bu konuda bir yasal boşluk olduğunu ve bu yasanın değiştirilip, düzenlenmesi gerektiğini belirtti.