Narenciye sektörüne hizmet veren nakliyecilere ve ihracatçılara önümüzdeki günlerde 8 milyonun üzerinde ödeme yapılacağı açıklandı.

Nakliyecilere ve ihracatçılara geçtiğimiz yıldan kalan teşvik primi ödemeleri kapsamında 8 milyon 300 bin TL verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, nakliyecilerin 22 Nisan Cuma gününe kadar, ihracatçıların ise 25 Nisan Pazartesi ödenmesi için girişim başlatılacağını kaydetti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ve Denktaş bugün Cypfruvex’i ziyaret ederek, Cypfruvex yönetim kurulu üyeleriyle ve eylemde olduğunu duyuran Güneyliler Sönmez, Bağıntısız Kamyoncular Birliği ve Extrans LTD yetkilileriyle bir araya geldi.

Buradaki toplantının ardından Denktaş ve Çavuşoğlu Cuma gününe kadar nakliyecilerin, Pazartesi günü ise ihracatçıların ödenmesi için girişim başlatılacağı açıkladı.

ÇAVUŞOĞLU: “SEKTÖRDEKİ MORALSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuşoğlu, konuyla ilgili bir de değerlendirme yaptı.

Nazım Çavuşoğlu, ihracat kapılarının Rusya’ya kapanması, İran pazarındaki sıkıntılar ve kaynak sıkıntısı nedeniyle sıkıntı yaşayan sektörün sorunlarının en aza indirilmesi için hükümetin güvenoyu almasını beklemediklerini kaydetti.

Narenciye sektöründeki sıkıntılar nedeniyle üreticilerde ve ilgili sektörlerde moralsizlik olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bunun önüne geçmek için ilk etapta narenciye sektörüne hizmet veren nakliyecilerin ve ihracatçıların bekleyen ödemelerinin yapılacağını söyledi.

Çavuşoğlu, yapısal sorunları aşmak ve narenciye ihracatının geliştirilmesi için çalışma yapacaklarını da kaydetti.