Enformasyon Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretlerinin esas amacının GİAD’ın yeni yönetim kurulu üyelerini Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile tanıştırmak ve Kıbrıs konusundaki son gelişmeler hakkında Nami’den  bilgi almak olduğunu ifade etti.

Tunalı, Dışişleri Bakanı Nami’nin göreve geldikten sonra dış temaslarında ülke ekonomisini de gündeme getirmesinden ve iş dünyasını özellikle KKTC temsilciliklerinin bulunduğu ülkelerle buluşturmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. İş imkanları yaratmak amacıyla Dışişleri Bakanlığı bünyesine oluşturulan yeni birimin faaliyetlerinden duydukları memnuniyeti de dile getiren Tunalı, Dışişleri Bakanlığı ile GİAD’ın ilişkilerinin daha ileriye gidebilmesi için yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

NAMİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ise kabulde yaptığı konuşmasında, göreve geldiği ilk günden itibaren özellikle Kıbrıs sorunu ile yakından ilgilenmenin yanında, dış temaslarında KKTC’nin ekonomisini de ilgilendiren konuları gündeme taşıdığını, bu amaçla da bakanlığı bünyesinde bir birim oluşturulduğunu ve süratle ekonomik örgütlerle temasa geçtiklerini dile getirdi.

Bakan Nami, bu bağlamda, gerek Avrupa gerekse İslam ülkelerine yaptığı ziyaretlerinde Kıbrıs sorununun yanı sıra, Kıbrıs’ın kuzeyindeki ekonominin önünü açabilmek için yaptığı görüşme ve temaslarına dair GİAD yönetim kuruluna bilgi verdi.

Nami, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama ve sürecin nasıl bir seyir izlediğine dair GİAD yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdiği görüşmede, gerek iş dünyası gerek emekçi ve çalışan kesim gerekse, sivil toplum örgütlerine kapısının her zaman açık olduğunu ve işbirliğine hazır olduğunu belirtti.