Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Katar’da temaslarda bulunuyor. Nami bu çerçevede, Katar’da yaşayan KKTC vatandaşları ile başkent Doha'da bir araya geldi. KKTC Doha Temsilcisi Aytuğ Plümer’in temsilcilikte düzenlediği kokteylde Kıbrıslı Türkler ile bir araya gelen Bakan Nami, Kıbrıs'taki son gelişmeleri aktarıp soruları yanıtladı.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Nami, temasları çerçevesinde, dün ayrıca Katarlı çeşitli gazete muhabirleri ile KKTC Doha Temsilciliği’nde bir araya gelerek Kıbrıs'taki son gelişmeler ve Kuzey Kıbrıs, Katar ve Körfez ülkeleri ile ilişkilere yönelik soruları cevapladı.

Nami, Kıbrıs sorununun çözümünün adada yaşamakta olan her iki toplumun yararına olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının çözüm ve barışa olan iradesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti. Nami, Müslüman kardeş ülke Katar ile KKTC arasında var olan ilişkilerin daha da güçlenerek devam etmesinin önemine de dikkat çekti.

Basın mensupları ile buluşması sonrası Bakan Nami, Katar Müzeler Dairesi Genel Müdürü’nün davetlisi olarak İslami Kültür ve Sanat Müzesi’ni ziyaret etti.

Bu arada KKTC Doha Temsilcisi Aytuğ Plümer, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin onuruna yemek verdi. Yemeğe, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok’un yanı sıra, Doha’daki Azerbaycan ve Kazakistan büyükelçileri de katıldı.