Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Feltman ile gerçekleşen görüşmesinde Bakan Nami, Özel Danışman Eide'nin göreve gelmesi ile adada devam etmekte olan kapsamlı müzakerelerin yeni bir ivme kazanacağı yönündeki beklentisini dile getirerek, taraflar arasında varılan yakınlaşmaların muhafaza edilmesinin sürecin ileriye taşınmasında büyük önemi olduğunu söyledi.

Görüşmede Bakan Nami ayrıca, Kıbrıs Türk tarafının müzakere sürecine bağlılığını yineledi ve üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

Nami, BM'nin, tarafsız bir kurum olarak adada çok önemli bir görevi bulunduğunu ve müzakere sürecinin etkin ve verimli şekilde ilerlemesi konusunda büyük rolü olduğunu da kaydetti.

BM Genel Sekreteri’nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman ise, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs' a özel bir ilgisi olduğunu ve gelişmeleri yakından izlediğini,  yeni atanan Özel Danışmanı ile temas içerisinde süreci takip edeceğini, Eide'nin ise yeni görevini heyecanla ve ilgiyle devraldığını ifade etti.

LODSOUS İLE GÖRÜŞME...

Bakan Nami, BM Genel Sekreteri’nin Barışı Koruma Operasyonlarından Sorumlu Yardımcısı Herve Lodsous ile görüşmesinde ise, BM  Barış Gücü'nün adada çok önemli bir rolü bulunduğuna vurgu yaparken, bu görevi tarafsız ve ilkeli şekilde sürdürmesinin önemine dikkat çekti.

Nami, Losdous görüşmesinde ayrıca, BM Barış Gücü'nün adadaki varlığına ilişkin konular da ele alındı.