Müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yeniden bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede ana başlıklar üzerinde duruldu. Müzakereci Özdil Nami görüşmenin detaylarını BRT Haber’e açıkladı. Nami, Rum müzakereci Andreas Mavroyannis ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve somut ilerlemeler sağladıklarını kaydetti.

Nami, “Sürecin başından beri oluşmuş olan olumlu hava devam ediyor. Verimli toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bugünkü toplantıyı da aynı şekilde verimli toplantı olarak değerlendirebiliriz, somut ilerlemeler de sağladık ana başlıklar üzerinde. Dolayısıyla emin adımlarla ileriye doğru giden bir süreç olduğumuzu söylemek mümkün” dedi.
Nami ilerleyen süreçte görüşmelere uzmanlar katılıp katılmayacağı konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

“Müzakereciler her konuda uzman değil, konuların çok daha derinliğine inildiğinde, mülkiyet gibi bir konuda örneğin, mutlaka konunun uzmanı olan insanlardan faydalanmak gerekecek. Belki onların ayrı toplantıları olup müzakerecilere raporlamalarda bulunacaklar ve bizde konuyu Liderlere aktaracağız. Geçmişte bu tip süreçler yaşanmıştı, çalışma grupları oluşturulmuştu. Şimdi belki her konuda oluşturulmaz ama gerektiği ölçüde uzmanlardan faydalandığımız bazı gruplar oluşturacağız, bunları da kısa sürede devreye koyacağız” Nami sürecin bu şekilde devam etmesi halinde, sene sonundan önce, garantör ülkelerin de hazır olacağı bir toplantıda, tüm konuları görüşme arzusunda olduğunu dile getirdi.

Nami, Rum Müzakereci Mavroyannis ile şu anda ana konu başlıkları üzerinde durduklarını belirterek, “ne kadar yakınlaşma üretebiliyoruz, yeni uzlaşılar çıkarabiliyoruz amaç bunu görmek” dedi.