Hüseyin ÇİÇEK

Kuzey Kıbrıs’ın en büyük liselerinden olan ve yaklaşık olarak 800 öğrenciye eğitim veren Gazimağusa Namık Kemal Lisesi’nde önceki gün tam bir skandal yaşandı. 

Okulun kafeteryası hijyen için gerekli koşulları taşımadığı gerekçesi ile sağlık müfettişleri tarafından mühürlendi, kafeterya işletmecilerine gerekli önlemleri alması için 2 gün süre tanındı. 

Olay, öğrencilerin şikayeti üzerine okul yönetiminin durumu Temel Sağlık Hizmetleri dairesine  bildirmesi, bunun üzerine sağlık müfettişlerinin okula gelmesiyle ortaya çıktı.

Şemi: Tarihi geçmiş gıdaları satıyorlardı

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Namık Kemal Lisesi müdürü İlknur Şemi, okul idaresi olarak 3 yıldan beri kafeterya işletmecisi ile sorunlar yaşadıklarını ifade etti. 

Kalite, hijyen ve ödeme konusunda kafeterya işletmecisinin sürekli sorun yarattığını anlatan Şemi, eğitim vakfı ve bakanlığa durumu sürekli şikayet etmelerine rağmen, kafeteryayı işleten şahsın sözleşmesi bulunması nedeni ile hiçbir şeyin yapılamadığını dile getirdi. 

Öğrencilere tarihi geçmiş gıda ürünlerinin satıldığını söyleyen Şemi, öğrencilerin şikayeti üzerine durumu Temel Sağlık Hizmetleri dairesine bildirdiklerini, onlarında okula müfettişleri yollayarak kafeteryayı mühürlediğini söyledi. 

Öğrenciler dışarıya yöneliyorlardı

Kafeteryanın kalite ve hijyenik olarak iyi olmadığı gerekçesi ile öğrencilerin okul dışına yönelmeye başladıklarından yakınan Şemi, sağlık müfettişlerinin kafeteryaya  koşulları yerine getirmesi için 2 gün süre verdiğini ve koşulları yerine getirmesi halinde kafeteryanın yeniden açılacağını aktardı.

Tarihi geçmiş ürünler satıyordu

Bazı Namık Kemal Lisesi öğrencileri de kafeteryanın tarihi geçmiş ürünleri sattığını söyleyerek, “hijyenik değildi” yorumunu yaptı.

Herşey tamam, isterseniz bakanlığa sorunuz

Konu hakkında konuşmaktan kaçınan kafeteryanın işletmecisi İlmiye T. ise, “kafeteryamızda hiçbir sorun yok, isterseniz bakanlığa sorun” demekle yetindi.