Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre,modern bir yapıya kavuşturulan fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının açılışı bugün yapıldı.

AB’nin Kıbrıslı Türkler için açtığı hibe programı çerçevesinde finanse edilen ve 16 ayda tamamlanan proje kapsamında, bir grup öğrenci İngiltere’deki GladesmoreCommunitySchool‘da verilen fen bilimleri derslerinde gözlem yapma şansı da buldu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter açılışta yaptığı konuşmada, NKL’nin Gazimağusa’da Avrupa Birliği’nden destek alan ilk okul olduğuna işaret etti.Arter, dünyada rekabetin arttığını, yenilenmenin ve çağdaş altyapının son derece gerekli olduğunu da ifade etti.

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş da konuşmasında, altyapıların geliştirilmesinin eğitime olumlu katkısının büyük olacağını söyledi.

NKL Müdürü İlknur Şemi de, 77 bin Euro maliyetli projenin yüzde 10’unun Okul Aile Birliği tarafından, 69 bin Euro’sunun da Avrupa Birliği tarafından finanse edildiğini, projeye Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin de destek olduğunu söyledi.

AB Destek Ofisi Programlar Sorumlusu AlessandraViezzer ise, Kıbrıslı Türkler için ayırdıkları 10 hibe programından Lefkoşa dışında destek alan tek okulun Namık Kemal Lisesi olduğunu söyledi.

Kıbrıslı Türk gençlerin eğitim için AB programlarına başvurabileceğini de belirten Viezzer, açtıkları yeni programlara başvurması için öğrencilere çağrı yaptı.

Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Köroğlu da, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması içinyapılan projeden dolayı katkı koyanlara teşekkür etti.