Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği’ni kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Birlik Başkanı Mehmet Nasiboğlu, ülkede yeni yapılan otel inşaatlarında genellikler kaçak işçi kullanım yönüne gidildiğini söyleyerek “ Oteller genellikle yurt dışından getirdiği elektrik teknisyenlerini kullanıyor bizim ülkemizin elektrik tesisatına yabancı kişilerce kurulan tesisler ciddi anlamda tehlikeler yaratabiliyor” dedi.

Bu tür yanlış yapılanmadan dolayı son zamanlarda yaşanan kazalar olduğunu da belirten Nasiboğlu, teşvikli yatırımlarda yerel iş gücü kullanılmasını istediklerini söyledi.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, ufacık bir yanlışın büyük bir yatırımı yok edebileceğini ifade ederek gereken düzenlemenin iş birliği halinde çalışılarak yapılmasından memnuniyet duyacağını söyledi.

Yerli üretimim tüketilmesini sağlamak amacıyla otellerde düzenlemelere gittiklerini ve yerli üretimin neredeyse mecburi hale getirecek çalışmalar yaptıklarını da belirten Ataoğlu, aynı hassasiyetin yerel iş gücü için de gösterileceğini kaydetti.

Yaşanan kazaların ülkemize gelen yabancı turistler için olumsuz etki yarattığını da söyleyen Ataoğlu, “Yapılacak çalışmanın ülke şartlarına uygun olması gerekir, önümüzdeki günlerde tüm alanlarda ciddi denetim çalışmaları başlatılacak” dedi.