Edirne'de evleri yıkılan 3 kişilik aile, naylondan derme çatma bir yerde yaşam mücadelesi veriyor. Devletin kendisine ev yapmasıyla birlikte akrabalarının yanından ayrılan ağabey, ev küçük olduğu gerekçesiyle kız kardeşi, eniştesi ve 16 yaşındaki yeğeni ile yaşamak istemiyor.

İddiaya göre, 1989 ölen babalarından yadigar kalan eski evlerinde uzun süre elektriksiz yaşam mücadelesi veren aile bireyleri, Sosyal Yardımlaşma Vakfına 2013 yılında başvurdu. Vakıf, ailenin içerisinde bulunduğu ekonomik şartları göz önüne alarak yaptırdığı evi, 2015 yılında aileye teslim etti. Evi teslim alan ağabey Mehmet Karaçiyi, eve taşındıktan 1 hafta sonra kardeşi Nermin Atak, enişte Mehmet Atak ve çocukları Doğan Atak'ın evden gitmesini istedi.

SOKAKTA SOBA YAKIP ISINIYORLAR

Havaların soğuması ve sağanak yağışla birlikte bahçede kalan aile bireyleri komşuların kendilerine verdiği yakacaklar sayesinde ısınmaya çalışıyor. Hava sıcaklığının düştüğü gecelerde sokakta yaktıkları soba ile ısındıklarını ve yemek yapmaya çalıştığını belirten Nermin Atak, "Burada daha önce babamlardan kalan evimiz vardı. Ev iyice kullanılamayacak hale gelince muhtarın da yardımı ile sosyal yardımlaşmaya başvurduk. İki yıl sonra bu ev yapıldı ama biz eve girdikten 1 hafta sonra ağabeyim bizim eşyalarımızla birlikte bahçenin içine attı. Komşular sağ olsun eşya veriyorlardı. Bugünlerde çok yağmur olunca soba yakmaya başladık. Benim sağlık problemlerim var. Zaten üzerine de bu yağmurlar gelince iyice kötü olduk. Çocuğum içerisinde bulunduğumuz duruma çok üzülüyor, bunun için okula da gitmedi. İmkanımız da yok ki bir şeyler yapalım. Ağabeyim de bizi sokağa atınca burada bahçede kalıyoruz. Daha şimdiden hastalığım iyice ilerledi. Kar yağınca ne olacak halimiz siz düşünün. Yatakların üzerini komşuların verdiği poşeti geçirip o şekilde yatıyoruz" dedi.

"DEVLET BİR ODALI EV YAPTI, ONLARI ALAMAM"

Ağabey Mehmet Karaçiyi ise devletin sadece kendisi için evi yaptığını kimseyi alamayacağını belirtti. Karaçiyi, "Burası ailemizden bize kaldı. Devlete başvurdum, onlar da bir odalı ev yaptılar. Bir odalı eve ben zor sığıyorum ablam eniştemi nereye alayım. Ben bekar olduğum için bana tek odalı ev yaptılar. Ben onları alamam evime" dedi.

Naylon evde yaşam mücadelesi

Naylon evde yaşam mücadelesi