Gözde Bekir

Kötü hava koşulları mendirekteki çalışmaların yarıda kalmasına neden olunca ortaya Girne’ye yakışmayan görüntüler çıktı.

Turizmin başkenti Girne’de antik liman bir kez daha sorunlarla baş başa kaldı. Limanda deniz fenerlerinin bulunduğu mendireği yenileme çalışmaları yarıda kaldı. Kötü hava şartları ve fırtına nedeniyle başlatılan parkeleme çalışmaları yarım kalırken, ortaya çıkan görüntüler de limanın güzelliğine gölge düşürdü. Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan yenileme çalışmaları yarım kalırken, Girne Belediyesi vatandaşların bölgeye girmemesi için bir uyarı tabelası koydu. Ancak bölgedeki manzaranın güzel olması dolayısıyla vatandaşlar uyarı tabelalarını dikkate almadan bölgeye girmeye devam ediyor. Bu durum, mendireği kullanan vatandaşlar ve turistler için büyük bir tehlike oluşturuyor. 

GÜNGÖRDÜ: “BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR” 

Limandaki çalışmalar noktasında belediyenin üzerine düşeni yaptığını söyleyen Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, mendireği yenileme çalışmaların sorumluluğunun Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu belirtti. Çalışmaların kötü hava koşulları sebebiyle yarıda kaldığını kaydeden Güngördü, limanın güvenliğinden sorumlu olan belediyenin bölgeye uyarı tabelaları koyarak önlem almaya çalıştığını vurguladı. Güngördü; “Belediyenin yapabileceği tek şey şu an için budur” dedi. 

‘LİMAN YENİDEN BELEDİYENİN HİMAYESİNE GEÇEBİLİR’ 

Limanda senelerdir devam eden yetki karmaşasının bu olayda da kendisini gösterdiğini ifade eden Güngördü, Turizm Bakanı Serdar Denktaş ile sürekli istişare halinde olduklarını belirtti. Limanın yönetimine talip olduklarını ve bu yöndeki hassasiyetlerini Bakan Denktaş’a da ilettiklerini söyleyen Güngörgü, bu talepe Denktaş’ın da sıcak baktığını ifade etti. Güngördü, bu gelişmeler ışığında limanın yeni yılla beraber yeniden Girne Belediyesi tarafından yönetilebileceğini vurgulayarak, “Girne Belediyesi ısrarlı bir şekilde Girne Limanı’nın tamiratına, bakımına, güvenliğine ve düzenine taliptir. Bunu sayın bakana da ilettik. Kısa bir süre sonra bu konu gündeme gelecek ve bu belirsizlik ortadan kalkacaktır” dedi.