İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Bu vatan, bizim için bir avuç kan şebekesini ve onun işbirlikçisine bırakılamayacak kadar aziz, kutsal ve değerlidir. Bun anlamda terörle mücadelemiz ne pahasına olursa olsun devam edecektir" dedi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Sivas'ta düzenlenen Seçim Güvenliği Toplantısı'na katıldı. Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıya Bakan Altınok'un yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan, Sivas Valisi Alim Barut, Samsun, Tokat, Amasya, Yozgat, Kayseri, Erzincan, Malatya, Giresun Ordu illerinin valileri, il jandarma komutanları ve emniyet müdürleri katıldı.

Toplantı öncesi konuşan İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Bu vatan bizim için bir avuç kan şebekesini ve onun işbirlikçisine bırakılamayacak kadar aziz, kutsal ve değerlidir. Bu anlamda terörle mücadelemiz ne pahasına olursa olsun devam edecektir. Bugüne kadar öyle olmuştur. Bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bunu herkesin bilmesi lazım diye düşünüyorum. Vatanı bölmeye, kaos ortamı yaratmaya birlik ve kardeşlik ruhumuzu bozmaya çalışan terör örgütleri asla amaçlarına ulaşamayacaktır" diye konuştu.

"HALKIMIZIN HÜR İRADESİNİN SEÇİM SANDIĞINA YANSIMASINI İSTİYORUZ"

1 Kasım 2015'de yapılacak olan 26'ıncı dönem milletvekilliği seçimlerinde alınacak olan seçim güvenliği tedbirlerini detaylı olarak görüşme amacıyla valilerimiz, bölge jandarma komutanlarımız, il jandarma komutanlarımız, il emniyet müdürlerimiz ve diğer ilgililerin katılımıyla bölge toplantılarını yapılmasına karar verildiğini söyleyen Altınok, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin değişik bölgelerinde bu zevatı toplayarak seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaya çalışacağız. Seçim güvenliği ve koordinasyonu açısından büyük fayda ve katkı beklediğimiz ilk toplantımızı 10 ilimizin katılımıyla bugün Sivas'ta gerçekleştiriyoruz. Amacımız ülkemizi huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak. Toplantıya katılan 10 ilimizde bir önceki seçimin seçmen sayısıyla yaklaşık 4 milyon 745 bin civarındaki seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir" ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLERİN GÜVENLİ ORTAMDA YAPILABİLMESİ BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR"

Seçimlerin güvenli bir ortamda yapılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Bakan Altınok, "Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanı çağdaş parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir. Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş medeni ülkelere de örnek olacak bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir. Çok partili hayata geçişten bu yana genel seçimler, senato seçimleri, yerel seçimler, ara seçimler, referandumlar ve cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere bir çok kere seçim gerçekleştirilmiş ve hepsinden yüz akıyla çıkılmıştır. Geçmişten bugünümüze yapılan bütün seçimler huzur ve güven ortamında gerçekleşmiş vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz son derece bilinçli ve sağduyulu davranmıştır. Valilerimiz, kaymakamlarımız ve güvenlik birimlerimiz birden fazla seçim sürecinde bulunmuşlardır. Kolluk birimlerimizin seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen bir donanıma ve bilgiye sahip olduğunu görmüş olmam beni oldukça memnun etmiştir. Bu seçim sürecinde de sayın valilerimiz başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde sahip olunan bu bilgi, donanım ve deneyimlerini önümüzdeki seçimlerde de yansıtacaklarına olan inancım tamdır. Bildiğiniz üzere ülkemizde 1 Kasım'da milletvekilliği genel seçimleri yapılacak olup seçim süreci 31 Ağustos tarihi itibariyle başlamıştır. Seçimlerin hür ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi için güvenli bir ortamın sağlanması takdir edersiniz ki büyük bir önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

"HALK İRADESİ BASKI ALTINDA KALMADAN SANDIĞA YANSIMALI"

"Halkın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığı yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma noktasındaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir diyen Bakan Altınok sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçmiş yılların tecrübeleri ve günümüz şartları dikkate alınarak 26'ıncı dönem milletvekilleri seçimlerinde alınacak emniyet tedbirleri konulu genelge ve emirler yayımlanmış 81 il valiliğine gönderilmiştir. Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerinin görev alanına giren uygulamalarda koordinasyon, etkinlik ve kolaylık sağlamak amacıyla seçimlerle ilgili temel mevzuat, genelge ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarının bazılarını içeren doküman ve kitapçıklar hazırlanarak valilikler ile diğer ilgili yerlere dağıtımı sağlanmıştır. Seçim döneminde güvenlik ile ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet Acil Durum Yönetim Merkezi'nde seçim harekat merkezleri oluşturulmuştur. Seçimden yeni çıktık, seçim hazırlıkları zaten vardı. Şimdi daha önce yapılan bu hazırlıkları güncelleyeceğiz, eksiklerimizi tamamlayacağız, koordinasyon gerektiren hususları yeniden gözden geçireceğiz. Amacımız ülkemizi huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasal faaliyetlerde bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlamak. Güvenlik önlemlerini almak böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir. Bu toplantıda da genel tedbirler görüşülecek ve ayrıca her ilimiz kendi özelliği ve şartlarına göre ilave tedbirleri planlayarak ve uygulayacaktır."

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.