Nadire Bahadi

Türkiye’den gelip KKTC’ye sahte pasaportla giriş yaptıktan sonra, sahte şengen vizesi ile Avrupa’ya kaçmak isterken Akyar Kara Giriş Kapısı’ndan Kıbrıs’ın Güney’i geçtikleri sırada yakalanan Ferdi Ceylan ile Özcan Babaoğlu hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahtekarlıkla kayıt temini” ve “Muhaceret yasasına aykırı hareket” suçlarından tutuklu bulunan zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.  Zanlı Ceylan ile Babaoğlu tutuklu yargılanmak üzere merkezi cezaevine gönderildi.

Polis soruşturması bitti

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Çangaroğlu mahkemede verdiği ifadede, zanlı Ferdi Ceylan’ın Türkiye’den 2 bin TL karşılığında aldığı Mehmet Emin Erdoğan adına düzenlenmiş pasaport içerisine sahte şengen vizesi yaptırarak muhaceret yasasına aykırı harekette bulunduğunu ve 5 Haziran tarihinde ise sahtelenmiş pasaportla Ercan Havaalanı’nda kendisini Mehmet Emin Erdoğan olarak tanıtıp başkasının kimliğine büründükten sonra 30 günlük vize alarak KKTC’ye giriş yaptığını anımsattı.  Zanlı Özcan Babaoğlu’nun ise Türkiye’de “Mahmut” isimli bir kişi ile anlaşarak 5 bin Euro karşılığında kendi pasaportuna sahte şengen vizesi yaptırıp KKTC’ye giriş yaptığını belirten Çangaroğlu, her iki zanlının da 7 Haziran tarihinde Akyar Kara Giriş Kapısı’na giderek Güney Kıbrıs Rum Yönetimine geçmek için pasaportlarını görevli muhaceret memuruna ibraz ettikleri sırada tespit edildiklerini kaydetti. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Çangaroğlu, Ferdi Ceylan ile Özcan Babaoğlu’nun yargılanmaktan kaçmasına engel olmak amacı ile 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, yargı sürecinde mahkemede hazır bulunmalarını temin etmek maksadı ile iki zanlıyı da tutuklu yargılanmasına karar verdi. Ferdi Ceylan ile Özcan Babaoğlu 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.