Evrim Kamalı

Haspolat bölgesinde bulunan UKÜ kampüslerinde ağacın altında mastürbasyon yaptığı gerekçesi ile şikâyet edilen ve tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Müslüm Altuğ teminata bağlandı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet verene Polis Müfettiş Muavini Hasan Ünal olayla ilgili olguları aktardı. Ünal, huzurda bulunan zanlı Müslüm Altun’un “müstehcen teşhir” suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının umuma açık bir yer olan UKÜ Kampüsü içerisinde bulunan ağaçlık bölgede 4 Ağustos tarihinde pantolonunu indirerek mastürbasyon yaptığı gerekçesi ile şikâyet edildiğini ve tutuklandığını söyledi. Polis zanlının verdiği ifadesin de böyle bir suç işlemediğine dair beyanda bulunduğunu ve suçunu kabul etmediğini belirterek zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Altun böyle bir şey kesinlikle olmadığını, sıcak havanın etkisi ile ağaçların altında oturduğunu ve daha sonra polislerin yanına gelip kendisini bu suçtan ötürü tutukladığını söyledi.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve 15 günde bir polise ispat-i vücut etmesine emir verdi.