Canan Özdağ: “Özellikle mutfak masrafı bir ailenin çıkmaz yoludur”

Sabri Bulanık: “Ülke pahalılaştı. Ev kirası ya da çocuk okutma derken, hiçbir şeye yetişemez olduk”

Yusuf Doğan: “Ev kirası 1000 TL, elektrik faturası 270 TL, 300 TL alışveriş ve bununla beraber 3 çocuk okutuyorum”

Hükmet Şafak: “Şu an üniversite bitirmiş ve memur olmuş gençler bile 1600 TL alıyor”

Shaimser Haider: “Hep işçi açısından bakıldığı için yükseltilmesi gerekildiğini düşünüyorlar. Fakat işverenler açısından durum daha kötüdür”

Yusuf Elcik: “Şu anki asgari ücret günümüz şartlarına göre ne yazık ki yetersiz gözüküyor”

Esra Borat : “Evde 1 kişinin asgari ücretle geçindiği düşünülürse ev kirası, çocuk masrafı, elektrik veya su derken hiçbirine yetişemiyorsunuz. Ne yazık ki yetmiyor”

Özge KİZİR

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda, asgari ücretin belirlenmesinde izlenecek yol üzerinde görüş alışverişinde bulundu ve rakamın kriterlere dayalı yapılacak çalışmaların sonucuna göre belirlenmesi konusunda fikir birliğine vardı. Haberal Kıbrıslı gazetesine konuşan vatandaşlar ise asgari ücretin en az 2500 – 3000 TL olması gerektiğini belirtti.

Canan Özdağ: “Şu anki durumla mümkün değildir”

“Asgari ücretle geçinmek çok zordur. Özellikle mutfak masrafı bir ailenin çıkmaz yoludur. Her aile hafta sonları dışarıda vakit geçirmek veya ailesiyle bir aktivite yapmak ister, ama şu anki durumla bu mümkün değildir.  Ailenin en azından şu anki imkânlara göre biraz daha kaliteli yaşayabilmesi için asgari ücretin en az 3 bin TL olması gerekiyor”

“Şuan ki asgari ücret hayat standardının altındadır”

“Şu anki asgari ücret hayat standardının altındadır. Fark ederseniz, ay sonuna doğru trafik bile azalır. Artık insanlar ay sonuna doğru benzin bile ödeyemeyecek hale geliyorlar. Hiçbir işçinin hakkı ne yazık ki korunmuyor. Ülkemizde denetim yapılmıyor. Belki denetim olabilseydi, insan hakları korunabilir ve yaşam güzelleşebilir diye düşünüyorum”

Sabri Bulanık: “Asgari ücret en az 2200 TL olmalıdır”

“Asgari ücret en az 2200 TL olmalıdır. Fazla yükselmeyeceğini biliyoruz. Hükümetin her yıl yaptığı artışları görüyoruz. Fakat ülke pahalılaştı. Ev kirası, ya da çocuk okutma derken hiçbir şeye yetişemez olduk.”

Yusuf Doğan: “En az 3 bin TL olması gerekiyor”

“Bir aile geçim kaygısı yaşamadan ya da sıkıntı çekmeden yaşayabilmesi için asgari ücretin en az 3 bin TL olması gerekiyor. Ev kirası 1000 TL, elektrik faturası 270 TL, 300 TL alışveriş ve bununla beraber 3 çocuk okutuyorum. Asgari ücretin yükselmesi gerekiyor. Şimdi yaşam çok daha pahalı hale geldi. Şu anki asgari ücretle bile geçim çok zor.”

Hikmet Şafak: “Şuan üniversite bitirmiş ve memur olmuş gençler bile 1600 TL alıyor”

“Şu an üniversite bitirmiş ve memur olmuş gençler bile 1600 TL alıyor. Bu konuda asgari ücretin en 2500 TL olması gerekiyor. Ev kiraları zaten çok pahalı. Geçim çok zordur. Bu memlekette anne ve babanın desteği olmadan hayat sürdürmek imkansızdır. Eğer böyle devam ederse ailelerimiz toprağın altına girdiğinde bu memleketin hali ne olacak?”

Shaimser Haider: “Hep işçi açısından bakıldığı için yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorlar.  Fakat işverenler açısından durum daha kötüdür”

“Hep işçi açısından bakıldığı için yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Fakat işverenler açısından durum daha kötüdür. Devlet her şeyi pahalandırdı. Satış yapamıyorum. Eleman alsam ödeme sıkıntısı yaşıyorum. Asgari ücret yükseltildiğinde maaşlar nasıl ödenecek? Maaşlar TL olarak verilse bile ev kirası Sterlinle ödeniyor. Hayat pahalılaştı ve artık borç ödemek daha zor”

Yusuf Elcik: “Günümüz şartlarına göre ne yazık ki yetersiz gözüküyor”

“Asgari ücretin şu anki hayat pahalılığına göre 3 bin TL olması gerektiğini düşünüyorum. Şu anki asgari ücret günümüz şartlarına göre ne yazık ki yetersiz gözüküyor. İşverende zaten iş yoktur. Asgari ücret yükseltilse bile işveren bunu karşılayamaz”

Esra Borat: “En basiti bile mutfak masrafına güç yetmiyor”

“Ülkemizde her şeye zam yapıldı. Evde 1 kişinin asgari ücretle geçindiği düşünülürse ev kirası, çocuk masrafı, elektrik veya su derken hiçbirine yetişemiyorsunuz. Ne yazık ki yetmiyor. En basiti bile mutfak masrafına güç yetmiyor. Asgari ücretin en az 2500 TL olması gerekiyor. Ahh ahh!”

Hüseyin Malatyalı: “Her şey pahalılaştı”

“Asgari ücret çekirdek bir ailenin geçimini sağlayabilmesi için 3 bin TL olmalıdır. Her şey pahalılaştı. Tek bir maaşla ev geçindirmek ve çocuk okutmak çok zor. Basit bir örnek vermek gerekirse domatesin kilosu bile 5 TL oldu. Mutfak masraflarını işin içine kattığımızda borç üstüne borç oluyor.”