Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, M. Necati Özkan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Necati Özkan’ı kabul etti. Özkan’a vakıf mütevelli heyeti üyeleri İsmail Bozkurt, Hakkı Atun, Akay Cemal eşlik etti.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, M. Necati Özkan Vakfı Başkanı Ahmet Necati Özkan ziyarette Güngördü’ye vakıfla ilgili bilgi vererek, vakfın yayımladığı Hikmet Arif Mapolar’ın “ASLAR” isimli kitabını hediye etti.

HEYKELİNİN YAPILMASINI İSTEDİLER

M. Necati Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri, Girne’de uygun bir yere Necati Özkan’ın heykelinin yapılması konusunda Güngördü’den talepte bulunarak, “İnsanların hafızası olduğu gibi şehirlerin de hafızası vardır. Girne’ye tarihini anlatmak için bu bir katkı olacaktır” dedi.

“KENT MÜZESİ İÇİN ADIM ATTIK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, ziyaretlerinden dolayı M. Necati Özkan Vakfı mütevelli heyetine teşekkür etti.

Güngördü, Necati Özkan’ın heykelinin kente dikilmesi konusuna olumlu baktığını belirtti. Güngördü, sokak isimleri ve anıt heykeller konusunda yetkili makamın belediye meclisi olduğuna vurgu yaparak, vakfın taleplerini belediye meclisine götüreceğini söyledi.

Güngördü, her şehrin bir teması olduğunu belirterek, geçtiğimiz günlerde Kent Müzesi Çalıştayı düzenlediklerine işaret etti. Güngördü, Girne’ye kent müzesi yapılması konusunda adım attıklarını kaydetti.