Zorkun TAŞER

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde (YDÜ) Kardiyoloji Servisi’nde 27 Ekim’den beri tedavi gören 78 yaşındaki Rus asıllı Georghi Kalachev, dün sabah saat 06.00’da kaldığı odanın tuvaletinde hemşire tarafından ölü olarak bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, Kardiyoloji Servisi’nde Kalp Damar ve Şah Damarı tıkanıklığından tedavi gören ve 3 Kasım’da Şah Damarı ameliyatı geçiren hastanın, ameliyatlı bölge üzerindeki bandajları dün sabah 05.10 ile 06.00 saatleri arasında sökerek kan kaybından hayatını kaybettiği ileri sürüldü. İlk belirlemelere göre intihar ettiği düşünülen 78 yaşındaki Kalachev’in, kesin ölüm sebebi  bugün yapılması beklenen otopsi sonrası belirlenecek.

Hemşire buldu

YDÜ Hastanesi Başhekimliğinden  olayla ilgili yapılan açıklamada,Kalachev’in, dün sabah saat 05.10’da kendisine refakatçilik yapan  oğlunu evine gönderip,  bölüm hemşiresine  de uyuyacağını söyleyerek odasında yalnız kaldığı  belirtildi. Açıklamada, sabah 06.00’da  hastayı kontrole giden hemşirenin hastayı tuvalette kanlar içinde yatarken bulduğu kaydedildi. Açıklamada, hemşirenin dakikalarca hastaya kalp masajı yapmasına rağmen Kalachev’in vücudunun buna yanıt vermediği belirtildi.

Birkaç gün sonra ikinci ameliyatını olacaktı

Calachev’in doktoru  Barçın Özcem ise, hastanın kalp damar ve şah damarı tıkanıklığından 27 Ekim’de hastaneye yattığını, 3 Kasım’da ise ameliyat edildiğini ve geçen sürede  sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti. Meslek hayatında ilk kez böyle  bir olay yaşadığını anlatan Dr. Barçın Özcem, “Hastamız bir kaç gün sonra kalp damar ameliyatı geçirecekti” dedi.

Psikolojik sorunları vardı

Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, bir süreden beri psikolojik sorunları olan ve ailesi tarafından yalnız bırakılmayan Kalachev’in ölümü karşısında  aile yasa boğuldu. Kaşachev, evli ve iki çocuk babasıydı.