Airfest 2015 Havacılık Festivali kapsamında Büyükçekmece'de gerçekleştirilen uçuş gösterileri nefes kesti. İtalyan gösteri pilotlarının yer aldığı organizasyonda, Türkiye'nin ilk gösteri pilotu Ali İsmet Öztürk görsel bir şova imza attı.

Büyükçekmece'de Kültürpark'ta düzenlenen Airfest 2015 Havacılık Festivali'nde uçuş gösterileri gerçekleştirildi. Hezarfen Havaalanı'ndan kalkan gösteri uçakları, Büyükçekmece semalarına gelerek izleyicilere görsel bir şov sundu. İtalyan pilotların R-380 modeli uçak modeliyle gerçekleştirdiği uçuş sırasında gökyüzünün kırmızı beyaz gösteri dumanıyla kaplanması, izleyiciler tarafından büyük beğeni toplarken, Türkiye'nin ilk gösteri pilotu Ali İsmet Öztürk'ün uçuş gösterisi büyük beğeni topladı.

Ayrıca, bir çok havayolu şirketinin stant açtığı organizasyonda yapılan çekişler sonunda bazı izleyiciler, gösteri pilotlarıyla birlikte uçmaya hak kazandı.

"GÖKYÜZÜNDE KENDİMİ ÖZGÜR HİSSETTİM"

Gösteri pilotlarıyla birlikte uçmaya hak kazanan Alparslan Kocaağa, "Bugün burada çok güzel bir etkinlik var. Havacılık sevdası biri olarak çok heyecanlıyım. Havacılıkla ilkokuldan beri ilgileniyorum. Lisede de buna göre bir yol çizdim ve şimdi havacılık okuyorum" diye konuştu.

Kocaağa, uçuş esnasında yaşadığı heyecanı belirterek sözlerine şöyle devam etti; "Daha önce hiç sportif anlamda uçmadım. Uçuş esnasında hiç korkmadım. Uçmak bir özgürlük. Gökyüzünde kendimi özgür hissettim."

UÇUŞ GÖSTERİLERİ HAFTASONU BOYUNCA DEVAM EDECEK

Organizasyon sorumlularından biri olan Selim Erdünger, uçuş gösterilerinin haftasonu boyunca devam edeceğini belirterek şunları söyledi: "Bugün burada Ali İsmet Öztürk ve İtalyan pilotlar uçuş gösterisi yapıyorlar. Hava durumu müsait olsaydı, diğer sportif havacılık gösterilerini de görecektik. Diliyorum ki hava şartları yarın daha iyi olur ve burada diğer gösteriler de gerçekleşir."

İzleyiciler ise organizasyondan dolayı yaşadıkları mutluluğu ifade ederek, gösterilerin devam etmesini istediklerini söylediler.