Serbest Çalışan Hekimler Birliği, kamuda çalışan hekimlerin çalışma saatlerinin dışında, yasalara aykırı olarak hizmet verdiğini ileri sürdü ve bu ortadan kaldırılmazsa serbest çalışan hekimlerin de yasalara uymayacağı uyarısında bulundu.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, özelde çalışmak isteyen bir hekimin hangi koşullarda çalışacağının “Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayenehaneler (Denetim) Yasası”nda belirtildiğini, Ülkede, özelde mesleğini icra etmek isteyen bir hekimin gerekli izinleri alırken, kamuda çalışan bazı hekimlerin hiçbir yasal izin almadan Sağlık Bakanlığı’nın göz yumması sayesinde, sadece tabelasını asmak suretiyle mesleğini özelde de yasa dışı bir şekilde yapabildiğini savundu.

Böyle bir durumun hukuksuz bir durum yanında anayasal eşitsizliği de gündeme getirdiğini kaydeden Gardiyanoğlu, böyle bir negatif ayrımcılığın ortadan kaldırılması için Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Uyarıda da bulunan Gardiyanoğlu, “Aksi olacak olursa birlik olarak tüm üyelerimizle beraber bizlerde bundan sonra hiçbir yasal mevzuata uymayacağımızı ve kamudaki meslektaşlarımız gibi kaçak sağlık bakanlığından onaylı olmayan özel sağlık kuruluşlarında çalışmaya başlayacağımızı  ve tüm sorumluluğun da  Sağlık Bakanlığında olacağını tüm kamuoyu ile paylaşırız” dedi.