CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI SİBER TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Nejat Konuk’un vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ailesine başsağlığı diledi.

Siber, Konuk’un vefatı dolayısıyla yayınladığı taziye mesajında, Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin ilk Başbakanı olan, Kıbrıs Türk Federe Devleti Meclis Başkanlığı ve KKTC Kurucu Hükümeti Başbakanlığı yapan Nejat Konuk'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını kaydetti.

Siber, “İyi bir devlet adamı ve içinde ülke insanına her daim hizmet etme sevgisi olan sayın Konuk, siyasi tarihimizde de saygın duruşu ve entellektüel yaklaşımları ile hafızalarımızda yer etmiş bir büyüğümüzdü” dedi.

Sibel Siber, merhuma tanrıdan rahmet, yaslı ailesine başsağlığı ve metanet diledi.

ÖZGÜRGÜN: “DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUK”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Nejat Konuk’un vefatından derin üzüntü duyduğunu belirtti

Özgürgün, Konuk’un vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin ilk Başbakanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinde Meclis Başkanı, ardından da Başbakanlık görevini üstelenen Nejat Konuk'u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Özgürgün, Kıbrıs Türk mücadele tarihinde önemli yeri olan, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kader arkadaşı Nejat Konuk’un, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığı’nı da başarıyla yürüten bir siyaset adamı olduğunu anımsattı.

Hüseyin Özgürgün, Konuk'a Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

ÜSTEL: "KONUK’UN İDEALLERİ KKTC TOPRAKLARINDA EBEDİYEN YAŞAYACAK”

Eski başbakanlardan Nejat Konuk’un vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımlayan Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, “Konuk’un İdealleri KKTC topraklarında ebediyen yaşayacaktır’’dedi.

Üstel mesajında şunları kaydetti;

‘’Kıbrıs davasının önderlerinden  Nejat Konuk’un edebiyete intikalinden dolayı derin bir üzüntü  içerisindeyim. Halkımızın yetiştirdiği değerli devlet adamı Konuk’un vefatı, tüm yurtta derin bir hüzne yol açmıştır. Kıbrıs Türk halkının gönlünde müstesna bir yere sahip olan merhum Konuk’un idealleri KKTC topraklarında ebediyen yaşayacaktır. Kendisini rahmetle anıyor, yaslı ailesine ve  tüm halkımıza başsağlığı diliyorum.”

KKTC KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ KONUK’UN VEFATI NEDENİYLE TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Turan Büyükyılmaz, bugün son yolculuğuna uğurlanan Osman Nejat Konuk’un vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Büyükyılmaz mesajında, Konuk’un vefatından duydukları üzüntüyü ifade ederek şunları belirtti:

“Kıbrıs Türk halkı için büyük mücadeleler veren, halkının ihtiyaçları için fedakârca çalışan bir siyasetçi olarak tarihimizde yer alacak olan Osman Nejat Konuk, Kıbrıs Türk halkı için yaptıklarıyla gönüllerimizdeki yerini koruyacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm KKTC halkının başı sağ olsun.”