Hüseyin ÇİÇEK

Yapılan ihbar üzerine harekete geçen Gazimağusa Polis Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, Nergisli Kavşağı’nda bekleyen Eylem Yılhan isimli zanlıyı kuş gibi avladı.

Operasyon sonucunda Narkotik Şube ekipleri yaklaşık 300 gram uyuşturucu madde ele geçirdi. 
Aldığı ihbar ile Nergisli kavşağına giden polisler, olay yerinde aracı ile bulunan Eylem Yılhan’ı  tespit etti. Zanlının aracında yapılan aramalarda 5 gram hint keneviri ve 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu bulan polisler, aldıkları ihbar gereği olay yerinde bulunan otobüs durağında yaptığı aramada ise naylon poşet içerisinde 300 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu  madde ele geçirdi.

“Durağa beyaz bir poşet bırakıldı…”

Olaydan sonra gözaltına alınan Eylem Yılhan, dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 21 Eylül 2015 tarihinde saat 23.50’de Nergisli Kavşağında bulunan otobüs durağında MD 001 plakalı aracın durduğunu ve içinden bir erkek şahsın inerek durağa beyaz bir poşet bıraktığı yönünde ihbar aldıklarını söyledi. 

Elleriyle koymuş gibi buldular…

Aldıkları ihbarı değerlendirerek yola çıktıklarını anlatan Özdesoy, saat 00.15’te olay yerine gittiklerinde zanlı Eylem Yılhan’ı kullanımında olan MD 001 plakalı aracın yanında tespit ettiklerini söyledi. Araç içerisinde yapılan aramada yaklaşık 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ile 5 gram “hint keneviri” bulduklarını belirten Özdesoy, kavşakta bulunan durakta  zanlı huzurunda yaptıkları aramada beyaz poşet içerisinde 300 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını ifade etti.  

Ele geçirilen maddeler tahlile gönderildi…

Soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten Özdesoy, uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerinn Devlet Kimya Laboratuvarına, uyuşturucunun içerisinde bulunduğu poşetlerin ise parmak izi incelemesine gönderileceğini ifade ederek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

Bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkacak

Savcı Hasan Çaltılı talep edilen tutukluluk süresini 1 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatı Batur Sağlamer tutukluluk süresine itiraz etmezken müvekkilinin paket ile ilgisi olmadığını iddia etti. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının bir gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.