Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak Genel Seçimler kapsamında New York'ta yaşayan Türk vatandaşları sandık başına gitti.

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimler çerçevesinde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları oylarını kullanmaya devam ediyor. New York'ta yaşayan Türk vatandaşları da sabahın erken saatlerinde oy kullanmak üzere Başkonsolosluklarda sandık başına gitti. New York Başkonsolosluğuna kayıtlı seçmenler 25 Ekim tarihine kadar hafta içi olduğu gibi hafta sonu da yerel saatle 10.00 - 19.00 saatleri arasında oylarını kullanabilecek. Kayıtlı seçmenlerin oy kullanmaya gelirken, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi gibi resmi nitelikle belgelerden birisini getirmesi gerekiyor.

Amerika'da oy verme işleminin yaklaşık 20 dakika önce başladığını kaydeden Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, "Bu sene ABD'de 91 bin 304 seçmenimiz var. En büyük, en çok seçmen New York bölgemizde, New York Başkonsolosluğunun görev bölgesinde. 35 bin 690 seçmen New York Başkonsolosluğunda oy kullanabilecek. Bildiğiniz gibi ABD'de 7 merkezde, 6 Başkonsolosluğumuz ve Washington Büyükelçiliğimiz de dahil olmak üzere 7 merkezde oy kullanabilecek. Bu seçimlerin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yalçın bu seçimlerde, Haziran'daki seçimlerin aksine ABD çapında 9 gün oy kullanabileceğini aktararak, "Daha önce biliyorsunuz 16 gün kullanılmıştı. Bu Kasım'daki seçimlerde 17-25 Ekim tarihleri arasında 9 gün, sabah saat 10.00'dan akşam saat 19.00'a kadar oy kullanma işlemi devam edecek" ifadelerini kullandı.