Abbas Elmas

Nidai Keleş, 20 yıldır Lapta Sakarya Sokak Muhtarlığı yaptığını ve ayni sürede UBP delegesi olduğunu belirterek, UBP’de tüzük değişiminden sonra delegeliğinin partiden silindiğini ve yeni yapılan üyelik sisteminde kaydının bulunmadığını söyledi.

Muhtarları siyasetten sildiler

Sırf muhtar olduğu için parti üye listesinden adının çıkarıldığını savunan Keleş, eski delegelerin parti üyeliğinden çıkarılma kararını UBP ağırlıklı  CTP’liler tarafından verildiğini belirtti. UBP’nin CTP’liler tarafından kandırıldığını iddia eden Nidai Keleş, muhtarların yüzde 85’i UBP’liydi ve bu insanların  şu anda  siyasetten silinmeye çalışıldığını söyledi.  Keleş, “UBP kuyruğunu yiyen kedi misali oldu. Küçüldük sonra küçüldü. En nihayet UBP 45 milletvekili çıkarırken, şu anda 15-18 milletvekiline kaldı. Bu kafayla devam ederlerse 5 milletvekili kalacaklar. Biz eski UBP’liler olarak yeni yönetimden çok şikayetçiyiz” diye konuştu.

"İşin başını Özgürgün çekiyor"

UBP’nin son dönemde yaptığı icraatlar ile kendi kendini yiyen bir canavara  dönüştüğünü aktaran Keleş, “Bu canavarın başında Hüseyin Özgürgün vardır. Hüseyin Özgürgün ve arkadaşları UBP’yi bastıran isimlerdir. Bunlar en büyük hatayı muhtarları siyasetten atmakla yaptılar” dedi.

"UBP kapatılmalıdır"

KKTC’de 242 muhtar olduğunu belirten Nidai Keleş,  bu muhtarların 200’ünün karar açıklandığında UBP’li olduğunu söyledi. “Bu karar alındıktan sonra UBP küçüldü, küçüldü ve şu anda bitme noktasındadır artık. Bundan sonra gerçekleşecek kurultaylar da hiç umurumuzda değildir. Muhtarları siyasetten atarken düşüneceklerdi” şeklinde konuşan Nidai Keleş, UBP’nin artık kapatılması gerektiğini ve daha düzgün insanlarla başka isimde bir parti kurulmasını talep etti.

“Özgürgün makamını terk etsin”

Keleş, İki dönem UBP’en muhtar seçildiğini, Girne bölgesinde ilçe başkanlıkları yaptığını ifade etti.  Nidai Keleş, muhtarların siyaseten pasifize edilmesinde  UBP’nin öncülük ettiğin savundu.  Hüseyin Özgürgün’ün de bu kararın alınmasında etkin rolü olduğunu aktaran Keleş, "Özgürgün bu da yetmezmiş gibi şimdi bütün eski UBP’lileri kayıt dışı tutmaya çalışıyor,  Özgürgün bu işi yapamıyor. Bence yaptığı işi hemen bırakıp, bulunduğu makamı terk etmelidir” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi