Haluk Doğandor

Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan böbrek diyaliz ünitesi 22 Mayıs tarihinde yapılacak törenle hizmete girecek... 

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi böbrek diyaliz ünitesi içerisinde aynı anda 10 hastaya hizmet verebilecek cihaz ve sistemlerin devreye girmesi ile hastalar, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne taşınmaktan kurtulacaklar...

Girne Dr. Akçiçek Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan böbrek diyaliz ünitesi 22 Mayıs 2015 tarihinde törenle hizmete giriyor. 

Girne bölgesi ve çevresinde haftada iki gün diyaliz ünitesine bağlanmak için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda olan hastalar artık rahat edecek. 

Yaklaşık 60 kadar hasta haftada iki kez Lefkoşa’ya tedaviye gidiyor.

Ünitenin açılmasını Cooper tetikledi

Girne’de uzun yıllar yaşadıktan sonra hayatını kaybeden İngiliz öğretmen Marion Sylvia Cooper 2012 yılında yaptığı 84 bin Sterlin ile gündeme oturan ve daha sonra Girne özgür Ada Lions Kulübü’nün yardım çabaları ile güçlenen ve açılması planlanan Böbrek diyaliz ünitesi için tarih belli oldu. 22 Mayıs 2015 tarihinde hastane içinde yapılacak törenle ünite hizmete girecek.

Lefkoşa’ya taşınıyorlardı

Girne Dr. Akçiçek Hastanesi böbrek diyaliz ünitesi içerisinde aynı anda 10 hastaya hizmet verebilecek cihaz ve sistemlerin devreye girmesi ile hastalar, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne taşınmaktan kurtulacaklar.

Girne Özgür Ada Lions Kulübü’nün yardım çabaları ile toplanan maddi yardımlarla alınan böbrek hastalarının nakil arabası sayesinde son bir aydır Girne bölgesinde ikamet eden böbrek hastaları evlerinden alınarak Lefkoşa’ya tedaviye götürülüyordu. Ünitenin hizmete girmesiyle bu hastalar artık Girne’de yeni ünitede tedavi alacaklar.